Tea Cimas/Cropix
U NOVOJ GLORIJI

Smatrali su me štreberom

Ivan Vilibor Sinčić (24), inženjer elektrotehnike i aktivist organizacije Živi zid, najmlađi je kandidat za predsjednika države u hrvatskoj povijesti.

Karlovčanin koji je trenutno na dodiplomskom studiju na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva te honorarno radi u jednoj projektantskoj tvrtki kaže kako je oduvijek bio osjetljiv na nepravdu:

– Kao dijete bio sam dobrica, nikad se ni s kim nisam potukao. Roditelji su me odgajali da živim časno, da se ne dam prodati. Kako sam bio odlikaš u školi, smatrali su me štreberom. Odmalena sam čitao opće i tehničke enciklopedije koje smo imali u kućnoj biblioteci. To mi je bilo draže od druženja s vršnjacima – kaže Ivan koji si je ime Vilibor dodao sam kada je imao 18 godina jer mu se – svidjelo.

Jagoda Zamoda

Zašto za sebe kaže da je urbani nomad, kakva mu je imonvinska kartica, iz kakve obitelji dolaze te koji ga sve zajendički interesi povezuju sa zaručnicom Vladimirom Palfi, diplomiranom inženjerkom građevine, također aktivisticom u Živom zidu, pročitajte u novom broju Glorije koja je na kisocima od 11. prosinca.

Linker
27. travanj 2024 19:51