NIJE GOTOVO

Slike gole vojvotkinje Catherine šire se Europom

Idilični provod vojvode i vojvotkinja od Cambridgea, koji su upravo na turneji u jugoistočnoj Aziji povodom kraljičinog Dijamantnog jubileja, polako se pretvara u najgoru noćnu moru. Iako ih gostoljubivi domaćini tetoše na svakom koraku, mladi par sa strepnjom očekuje svaku novi vijest iz domovine,a sve zbog najvećeg skandala u kojem su se našli – objavljivanja fotografija gole vojvotkinje u europskim tiskovinama.

Slike s odmora u francuskom Luberonu, koje prikazuju vojvotkinju Catherine u toplesu, a kraljevića Williama kako joj kremom maže golu stražnjicu, nakon prvotnog objavljivanja u tamošnjem magazinu “Closer”, osvanule su i u irskom “Daily Staru”, a danas je objavljena i velika ekskluziva na 26 stranica u talijanskom časopisu “Chi”.

– Ona nije naša buduća kraljica. Vojvotkinja ima isti tretman kao i sve ostale slavne osobe, poput Rihanne i Lady Gage – izjavio je za BBC Mike O’Kane, urednik irskog časopisa, naglašavajući da fotografije nisu uključene u izdanje Daily Stara za Sjevernu Irsku, koja je dio Ujedinjenog Kraljevstva.

Tabloidi u Velikoj Britaniji zgroženi su ovim postupkom Iraca i dogovorili su se da neće objavljivati fotografije iz poštovanja prema privatnosti mladog para, iako su nedavno objavili princa Harryja u razuzdanom pohodu na Las Vegas. S irskim urednikom ne slaže se ni vlasnik novina Richard Desmond, koji prijeti da će ugasiti “Daily Star”, a u međuvremenu, talijanski novinari ne strahuju od svog vlasnika Silvija Berlusconija.

– Nitko me ne može natjerati da ne objavim ove fotografije, čak i da me sama kraljica nazove, odbio bih je, ali siguran sam da ona ima ozbiljnijih stvari kojima bi se bavila. Nisam se konzultirao s Berlusconijem u vezi objave fotografije. Iskreno, on ima većih problema od Kate – izjavio je jučer Alfonso Signorini, urednik magazina “Chi” za britanski “The Sun”.

U međuvremenu, časopis koji je fotografije prvi objavio, francuski “Closer”, suočava se s tužbom kraljevskog para i odlučnošću princa Williama da nekoga strpa u zatvor, kako je sam izjavio. Urednici tog časopisa izjavili su za “The Sun” kako su objavljene fotografije pomno selektirane da ne bi ugrozile dignitet mladog para, insinuirajući da postoje puno eksplicitnije slike.

Toj tvrdnji doprinosi i izjava talijanskog urednika da je u posjedu preko 200 fotografija para od kojih neke pokazuju mnogo više od onih objavljenih u “Closeru”.

Linker
19. travanj 2024 13:28