Screenshot
GLORIJIN FOTO NATJEČAJ

Slavni fotograf Peter Lindbergh oduševljen "humanošću" mladih hrvatskih fotografa

Uoči izložbe glasovitog svjetskog fotografa Petera Lindbergha u zagrebačkom Domu likovnih umjetnika koja će za javnost biti otvorena od 8. travnja do 10. svibnja 2014. i na kojoj će autor predstaviti opus Images of Woman & The Unknown, u galeriji Kranjčar 7. travnja održana je izložba mladih fotografa čiji je radove, među inima, izabrao i slavni fotograf kao najbolje na Glorijinom foto natječaju.

Glorijin Talent Campus bio je jedinstveni natječaj za izbor najuspješnijih modnih fotografija i portreta na koji su se mogli prijaviti mladi fotografi, profesionalci i amateri do 30 godina starosti, a stručni žiri u sastavu Peter Lindbergh, Ivan Posavec – urednik fotografije u Gloriji i Mare Milin – modna fotografkinja odabrali su po 10 najuspješnijih radova iz svake kategorije.

Na otvorenju izložbe koja će se moći pogledati narednih tjedan dana na zagrebačkoj adresi Kaptol 26 bili su mnogi poznati poput modnog kritičara Nenada Korkuta koji je priznao da je jako zadovoljan izložbom, te glumca Roberta Kurbaše koji je ispričao da ga je naš poznati fotograf Damir Hoyka nagovarao da se bavi fotografijom.

Dojmove mladih fotografa čije je radove kao najbolje izabrao glasoviti svjetski umjetnik, ali i dojmove samog Petera Lindbergha pogledajte u videu!

http://tv.jutarnji.hr/video/show/077527467769c14495d96e38a993e9b6

Linker
25. travanj 2024 11:02