, Image: 103736915, License: Rights-managed, Restrictions: NOT AVAILABLE FOR EDITORIAL USE IN CZECH REPUBLIC, SLOVAKIA, GERMANY, HUNGARY, POLAND, RUSSIAN FEDERATION., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Imagefood BM
 Profimedia
ZA USKRS

Slatki blagdani uz domaću pincu

Jedan od razloga zbog kojih se u nedjeljno jutro s veseljem dižemo iz kreveta je i slatki kruh začinjen grožđicama, koricom citrusa te kandiranim voćem.

Sastojci: 50 dag glatkog brašna, 2 dag svježeg kvasca, 2 jaja + 1 žumance, 3 dl mlijeka, 10 dag grožđica, 10 dag šecera, 6 dag maslaca, 1 vanilin šećer, 0,5 dl rakije, narančina korica

Priprava: U 1 dl mlakog mlijeka dodati 3 dag šećera i kvasac. Kad se zapjeni, uliti u mješavinu mlijeka, brašna, šećera, vanilin šećera, grožđica i narančine korice te lagano umijesiti. Dodati umućena jaja i otopljeni maslac. Umijesiti glatko tijesto, prekriti ga krpom i ostaviti na toplom. Kad nabuja, premijesiti, oblikovati hljepčić te ponovno ostaviti na toplom dok se ne udvostruči. Premazati jajem, nožem zarezati oblik križa te peći oko 35 minuta na 175 stupnjeva.

Pripremila Slavica Šagolj; Recept Nikolina Lončar, hotel Zlatan, Koprivnica

Linker
01. svibanj 2024 11:11