MALE BEAUTY TAJNE

Šlampava perfekcionistica Olja Savičević Ivančević

Na predstavljanju svog prvog romana ‘Adio kauboju’ u rodnom gradu, splitska pjesnikinja i spisateljica Olja Savičević Ivančević (35) iznenadila je samu sebe: prvi je put stavila jarko crveni ruž, samo zbog cipela iste boje, a frizerka joj je napravila neobičnu frizuru u stilu glumice Sean Young iz filma ‘Blade Runner’.

Koliko vam inače treba vremena da se spremite za izlazak? – Oko jednog sata, u što je uključeno tuširanje i pranje kose.

A koliko minuta dnevno provedete pred ogledalom? – Pola sata: sasvim dovoljno, nekad mi se i to čini previše.

U kakvoj se odjeći osjećate najugodnije? – Ovisi o prigodi, ali jako volim ljetne haljine i traperice. Sviđa mi se i ženski šik inspiriran muškom odjećom.

Čime kožu i kosu štitite od sunca? – Koristim kremu za sunčanje i nosim šešir. Šeširi su oduvijek moji omiljeni modni dodaci, baš kao i sunčane naočale. Iako sam tamnije puti, pjege na licu i nosu, nekako s proljeća, polude, pa ih nastojim obuzdati tako da ne izlazim iz stana bez zaštitnog faktora.

Kakav make-up upotrebljavate? – Svakodnevno koristim samo maskaru i sjajilo za usne, tako da se trudim, kad već ruž, sjenilo i(li) tekući puder upotrebljavam isključivo za večernje izlaske, da to bude neka do kazano kvalitetna marka.

Koji vam je miris parfema najzavodljiviji? – Zadnjih godina volim Miss Dior, a moj parfem je i J’adore, također Diorov. Od muških parfema sviđaju mi se Hugo Boss, neki parfemi Calvina Kleinea i Diorov Fahrenheit.

Djeluju li na vas inspirativno tretmani u kozmetičkom ili frizerskom salonu? – Djeluju vrlo opuštajuće, zna se dogoditi i da zaspim.

Koji vam je tretman najdraži? – Masaža, definitivno.

Bavite li se sportom? – Redovito vježbam jogu, ljeti plivam, jedrim, volim voziti bicikl, a zimi, ako prilike dopuštaju, vozim snowboard – što obično završi upalom mišića…

Volite li nositi nakit? – Ne pretjerano. Uglavnom nosim narukvice i naušnice, neku štosnu bižuteriju.

Koja je, po vašem mišljenju, najveća prijateljica ženske ljepote? – Ono što zovemo joie de vivre – radost življenja. A i dobar san dobro dođe.

U čemu je, kad je riječ o izgledu, priroda prema vama bila najdarežljivija? – Mislim da je to osmijeh.

Kad pronađete vremena samo za sebe, u čemu uživate? – Čitam, šetam, slušam glazbu, skuham neki fini čaj.

Jeste li perfekcionistica? – Da, ali rastresena. Moj perfekcionizam proizlazi iz spoznaje o nevjerojatnoj šlampavosti i pokušaj je da se dovedem u kakav-takav red.

Jagoda Zamoda

Linker
27. travanj 2024 20:02