INTERVJU

Sister Bliss: Majčinstvo me promijenilo

Za obožavatelje plesne glazbe diljem svijeta Sister Bliss je sinonim za dobru zabavu. Ova 40-godišnja glazbenica, pravim imenom Ayalah Deborah Bentovim, kao članica grupe Faithless, u kojoj su još i pjevač Maxi Jazz i Rollo Armstrong, odgovorna je za hitove poput ‘God is DJ’ i ‘Insomnia’, uz pomoć kojih je grupa prodala više od 12 milijuna albuma. Kako zvuče uživo, zagrebačka publika moći će se uvjeriti 19. ožujka, kada će Faithless nastupiti u Velikoj dvorani Doma sportova te ujedno promovirati svoj posljednji album ‘The Dance’.

­

­­

Kakva je razlika između glazbe grupe Faithless na CD-u i uživo? – Povezanost s našim obožavateljima i njihova reakcija uživo našu glazbu pretvaraju u sasvim drugačiji osjećaj. To su dva različita svijeta.

­Je li vam pomoglo ili odmoglo što ste u svojim počecima, potkraj osamdesetih, bili jedna od rijetkih ženskih DJ-a? – Dosta me ljudi nije ozbiljno shvaćalo, trebala sam se više truditi nego muški DJ-i. S druge strane, to mi je i pomoglo, jer sam se isticala u gomili.

Zašto ste odabrali ime Sister Bliss? – Htjela sam odvojiti svoj privatni i profesionalni svijet, a osim toga, moje je pravo ime vrlo teško izgovoriti.

Koje je najčudnije mjesto gdje ste nastupali? – U arktičkom krugu na minus 28 stupnjeva. Bilo je vrlo ledeno.

Prije četiri godine rodili ste sina Natea. Koliko vas je majčinstvo promijenilo? – U mnogo stvari dosta, ali u nekima nimalo. Sada sam svjesnija da je vrijeme ­dragocjeno pa se trudim da ga ne trošim uzalud.

Josip Jurčić­

Linker
18. travanj 2024 09:32