NOVA OTKRIĆA

Severina: Tajna mog mladolikog izgleda

Iako smatra da na dobar izgled najviše utječe kvaliteta života i unutarnje zadovoljstvo – a u to ubraja uspjeh u poslu, druženje s pozitivnim ljudima, altruizam, fizičku aktivnost, dobru knjigu, finu hranu i šetnje prirodom – estradna zvijezda Severina Vučković (38) ne zanemaruje ni moć kozmetike. Ima, kaže, kvalitetnu kožu, no ona pamti i manje blistave trenutke njezina posla (tešku šminku, stres i neprospavane noći), zbog čega nastoji koristiti najkvalitetnije kozmetičke preparate i tretmane kako bi ublažila štetne posljedice.

– Prije godinu dana sam u opatijskom hotelu Bristol otkrila španjolsku kozmetiku Skeyndor i njihov tretman virtualna mezoterapija, čiji je slogan, nimalo slučajno, ljepota bez boli – govori pjevačica, dodajući kako se u tom tretmanu, za razliku od klasične mezoterapije, aktivni sastojci ne ubrizgavaju iglom. On se, naime, provodi uz pomoć uređaja Mesoscience koji visoku koncentraciju pročišćenih aktivnih sastojaka ‘uvodi’ upotrebom dvije vrste struje. Galvanska stimulira mikrocirkulaciju i omekšava kožu kako bi supstanca što bolje penetrirala, a elektromagnetska ‘oponaša’ ubod iglom i potiskuje aktivne sastojke kroz ionske pukotine u kožu.

Tretmanom, čija je cijena od 400 do 500 kuna, ovisno tretira li se lice ili tijelo, učvršćuje se tonus lica i tijela, ublažavaju bore, uklanjaju hiperpigmentacijske mrlje i smanjuje celulit. Glavni sastojci kozmetike Skeyndor su alge, sintetički zmijski otrov te matične stanice biljaka koje se u odgovarajućim okolnostima mogu umnožiti. Damir Leljak

Linker
20. travanj 2024 05:04