CARSKI POROD

Severina je Aleksandra odmah primila na grudi

Da je Severina u ponedjeljak navečer, u splitskom rodilištu, carskim rezom rodila dječaka dugog 52 centimetra i teškog 3350 grama, već je stara informacija, no kako je do poroda došlo i zbog čega je bio potreban carski rez, iako je Severina htjela roditi prirodnim putem, kazao je prof. dr. Tomislav Strinić, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, koji je uz svoje pomoćnike i obavio porod, piše Slobodna Dalmacija .

– Odmah nakon poroda popularna je pjevačica svog sina primila na grudi. Taj prvi kontakt majke i novorođenog dječaka bio je izuzetan, upravo veličanstven, kao i svaki prvi dodir sa svojim novorođenim djetetom. Severina je bila izuzetno sretna i nije mogla odmah doći do riječi, grleći i ljubeći svog sina. Odmah sam nakon poroda rodilji zaželio da iduće godine rodi djevojčicu, budući da je, po mome mišljenju, svakoj majci potrebna kći. Ona mi je na to odgovorila: “Da, vidjet ćemo”, i nasmiješila se. Gospodin Milan Popović, njezin zaručnik, bio je u sobi ispred operacijske dvorane i kada je dijete bilo spremno, donijeli smo mu sina. Naravno, svi smo čestitali roditeljima na prinovi, kako uvijek i napravimo – kazao je prof. Strinić.

Severinina ljubav nagrađena najljepšim darom

Severina je odmah nakon poroda premještena na intenzivnu njegu splitske Ginekologije. Društvo joj je poslije poroda pravio njezin Milan i majka Ana, koja je u rodilište došla nedugo nakon poroda u pratnji nećakinje i Severinina menadžera Tomice Petrovića.

Ostali su do kasno u noć, nakon čega su otišli kući. Inače Severina je, kako smo već izvještavali, na Ginekologiji boravila od 2. siječnja ove godine, kada su se u poodmakloj trudnoći pojavile manje komplikacije.

– Riječ je o vrlo smirenoj, razumnoj i iznimno racionalnoj mladoj ženi, koja ničim tijekom svog boravka u našoj Klinici nije odavala kako se radi o jednoj od najvećih estradnih zvijezda u regiji. Iznimno je skromna, lijepo odgojena i jedino što je tražila bio je mir. Nije željela nikakvu medijsku pozornost i stalno je bila okružena svojim najbližima. Ja sam specijalist ginekolog od 1982. godine i u ovih 30 godina rada se ne sjećam ovakve medijske strke oko jednog rođenja. Ona je kod nas došla zbog blažih komplikacija u trudnoći. Te su se komplikacije smirile, no kod nas je morala ostati budući da je neprestano imala lažne trudove. Kroz cijelo ovo vrijeme izmišljali su se u medijima razni termini poroda, a termin poroda se zapravo i poklapa s datumom rođenja djeteta – govori prof. Strinić.

Severina je, prema riječima prof. Strinića, htjela roditi prirodnim putem, bez ikakvih intervencija i pomaganja.

– Mi smo joj u tome dali punu podršku i kako je izrazila želju da se porodi u kadi, pripremali smo je za taj porod. No, eto, ipak smo morali napraviti carski rez i najvažnije je da je cijeli porod prošao u redu. U bolnici bi trebala boraviti još tjedan dana, nakon čega će biti puštena kući. Prva kontrola je za otprilike šest do osam tjedana. Na kraju moram naglasiti kako je porod Severine Vučković za splitsko rodilište velika čast jer, ruku na srce, porod je mogla obaviti i na drugim destinacijama, ali se ipak odlučila za nas i zbog toga smo počašćeni – zaključuje prof. Tomislav Strinić.

Pročitajte originalni tekst u Slobodnoj Dalmaciji

Linker
05. svibanj 2024 20:30