EKSKLUZIVNI INTERVJU

Severina: Aleksandar se rasplače kad me vidi na televiziji

U ovom trenutku, čini se da svi žele biti članovi Severininog kluba – ako je suditi prema rasprodanim koncertima na njezinoj turneji Dobrodošao u klub, i prema broju obožavatelja koji “lajkaju” njenu službenu Facebook stranicu – njih čak 407.316. Nakon euforije koju je dvosatnom glazbeno-scenskom bajkom splitska pjevačica izazvala nastupima u Rijeci, gdje ju je gledalo i slušalo 6000 ljudi, u Beogradu 17.000 te u Skoplju 12.000, na red je došao i Zagreb, a ulaznice za koncert, koji će se održati 11. svibnja u zagrebačkoj Areni, već su rasprodane.

Kada ste zadnji put nastupali u Zagrebu?

– Prije tri godine, na Bundeku, ali to se ne računa. Računaju se dvoranski nastupi, a posljednji put to je bilo u Domu sportova 2008. tijekom turneje Zdravo Marijo. Radili smo humanitarni koncert Korak u život, na kojem je u televizijskom prijenosu uživo skupljeno oko šest milijuna kuna za školovanje djece bez roditelja. Bio je to lijep koncert i drago mi je da smo nekome pomogli pjesmom. No moj najdraži koncert u Zagrebu bio je 2001., isto u Domu sportova, na mojoj prvoj regionalnoj turneji, Virujen u te, koja je bila vrlo uspješna i u Hrvatskoj i u susjednim državama. To je bila erupcija emocija.

Što mislite, koja se vaša pjesma najviše sviđa Aleksandru?

– “Italiana”.

Kako maleni reagira kad vas vidi na televiziji?

– Ako sam uz njega – smije se. A ako me nema, a vidi me na televiziji, onda se rasplače.

Pročitali ste skraćeni tekst o Severini. Cijeli intervju potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 957). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
08. prosinac 2022 08:40