Sestre Husar uživale na jazz večeri

Američki jazz sastav dobitnik Grammyja Robert Glasper Experiment nastupio je u sklopu Vip programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara na terasi tvrđave Revelin. U Vipnetovom koncertu u Dubrovniku uživale su pjevačice Marija Husar i Ivana Husar Mlinac, dizajnerica i poduzetnica Lana Biondić, glazbenik Kristijan Beluhan te mnogi drugi.
Pijanist Robert Glasper zvučno je ime američke jazz scene što potvrđuje i činjenica da redovito surađuje i nastupa sa zvijezdama kao što su Norah Jones, Erykah Badu, Bilal, Lupe Fiasco, Lalah Hathaway, Mos Def i drugi. Njegov album „Black Radio“ jedan je od najzapaženijih i najuspješnijih prošlogodišnjih jazz izdanja na kojem uspješno i inovativno spaja i objedinjuje tradiciju različitih stilova afroameričke glazbe u jedinstvenu cjelinu modernog zvuka i ritma. S elementima jazza, soula, rhythm & bluesa, sve do hip hopa to je prava urbana glazba današnjeg i budućeg New Yorka, za što je i okrunjen prestižnom nagradom Grammy za najbolji R&B album u 2012. godini.

U Dubrovniku Glasperu su se na Vip pozornici pridružili Fender Rhodesu na klavijaturama, Casey Benjamina na vocoderu i saksofonu, Derrick Hodge na električnom basu i Mark Colenburg na bubnjevima.

Linker
23. travanj 2024 08:47