Petar Jurica
UMJETNIČKA OBITELJ

Sestra Mislava Čavajde postala dizajnerica opreme za bebe

Talentiran glumac, plesač i slikar Mislav Čavajda (33) nije jedini svestrani član u obitelji. Takva je i njegova pet godina starija sestra Ines Čavajda Katić, po struci pravnica, nekad članica Plesne skupine Tihane Škrinjarić, a odnedavno dizajnerica opreme za mame i bebe.

Nije završila školu za modno ili industrijsko oblikovanje, no kao majka troje klinaca – 14-godišnje Mije, 10-godišnjeg Ivora i jednogodišnjeg Svena – dobro zna što im treba da bi se dobro osjećali.

– Brend sam nazvala Mamini, kako tepam svojoj djeci, a sastoji se od raznih praktičnih predmeta kojih kod nas nema ili su preskupi. Sve što osmislim, radi se od prirodnih materijala, a najviša cijena je 200 kuna. Zasad se mogu kupiti putem internetske stranice www.mamini.hr ili Facebooka – objašnjava Ines Čavajda Katić, čije su ideje nastale kad je zbog čuvanja posljednje trudnoće morala ostati kod kuće pa se prilično dosađivala.

Oko realizacije ideje pomogli su joj suprug i brat: Ines priznaje da s bratom, dok su bili mlađi, nije bila previše bliska. Pogotovo joj je išao na živce kad je bio u pubertetu jer ju je stalno zadirkivao i nešto zapitkivao. – Ines i ja smo, vjerojatno i zbog pet godina razlike, imali vatren odnos – dodaje Mislav Čavajda.

– Posebno me dirnuo Mislavov nastup u Plesu sa zvijezdama jer nisam znala da je toliko sposoban unijeti se u pokret. Svake subote sam otplakala njegov ples s Petrom Jeričević, a u finalu, kad me u jednom trenutku uhvatila kamera, to je mogla vidjeti i cijela nacija – govori novopečena poduzetnica te dodaje:

– Moja djeca naprosto obožavaju svog ujaka. Kao i on njih, pa im često nenajavljeno dođe u posjet. Makar da bi ih nakratko vidio, saznao kako im je u školi i poigrao se sa Svenom. Ako se zbog obaveza ne pojavi mjesec dana, zabrinuto zapitkuju gdje je i zašto ga nema – govori Ines.

Mislav Čavajda prepun je hvale za svoju sestru i njezinu obitelj:

– Godinama svjedočim golemoj ljubavi s kojom Ines i njezin suprug odgajaju troje mojih prekrasnih nećaka. I drago mi je da je to izazovno iskustvo iskoristila na kreativan način te svojim proizvodima olakšala svakodnevan život mladim majkama i njihovoj djeci – kaže ponosni brat o svojoj starijoj sestri.

Damir Leljak

Linker
09. travanj 2024 15:55