U IME VJERE

Scijentolozi natjerali djecu Nicole Kidman da zamrze majku

Isabella (19) i Connor (17) Cruise imali su osam i šest godina kada su se njihovi roditelji, holivudske zvijede Nicole Kidman i Tom Cruise razveli 2001. nakon 11 godina veze. Novi broj Vanity Faira otkriva da su članovi Scijentološke crkve tada djecu uspješno okrenuli protiv majke. Njih dvoje nastavili su, naime, živjeti s ocem i danas su predani sljedbenici tatine religije.

– Osnovni problem njihova braka bio je u tome što Nicole nije željela imati posla sa scijentologijom – otkriva bivši visoko pozicionirani član Crkve Marty Rathbun. Kada su se Tom i Nicole razveli ona je označena kao S.P. (Supressive Person), što je termin koji scijentolozi koriste za asocijalne ličnosti, percipirane kao neprijatelje crkve. Takvih je na svijetu prema scijentolozima svega 2.5%, a u tu kategoriju svrstali su i Adolfa Hitlera.

Takvu “kategorizaciju” njihove majke scijentolozi su suptilno utisnuli u Isabellu i Connora, pa su majku djeca ubrzo odbacila – kaže John Brousseau, još jedan bivši “vjernik”. Rathbun i Rousseau otkrili su Vanity Fairu kako su djeca učena da prepoznaju karakteristike S.P.-a te su čak pohađala i tečaj o tome.

– Naša mama je S.P., ne želimo je više vidjeti – ubrzo su počela govoriti.

Provedeno izopćenje Nicole Kidman bilo je temeljito, pa su članovi crkve čak zaobilazili njene filmove.

– Scijentološki ju je svijet mrzio. Članovi Sea Orga bili su obvezani pogledati svaki prokleti film koji je Tom snimio, ali ne dao vam Bog da ste gledali nešto s Nicole – otkriva Brousseau, koji je Crkvu napustio 2010.

Scijentološka Crkva službeno je za Vanity Fair porekla da je Kidman smatrana S.P.-jem ili da su Bella i Connor polazili spomenute tečajeve. Odbacila je i druge navode iz članka kojem je u središtu nagađanje o audiciji za Tomovu suprugu.

Linker
19. travanj 2024 12:30