Sipa/Cropix
I DALJE U KOMI

Schumacherovi liječnici: Sad možemo samo čekati

Sedmerosktruki prvak Formule 1 nakon operacije kojoj je podvrgnut zbog nesreće koju je doživio na skijanju u Francuskoj i dalje je kritično.

– Stanje je jako ozbiljno, no tijekom noći nije bilo nikakvih promjena. Michael je trenutno u induciranoj komi. Da nije imao kacigu sigurno bi poginuo na mjestu. Ne možemo ništa prognozirati, stanje je doista vrlo ozbiljno – rekao je jedan od Schumacherovih liječnika Jean-Francois Payen, prenosi Jutarnji list.

– Rekao bih da se ova nesreća dogodila na pravom mjestu s obzirom da je otamo u bolnicu odvezen gotovo istog trenutka, a operacija je obavljena čim je stigao. Napravili smo sve što je trebalo i u ovome trenutku nemamo odgovor na pitanje kada bi se mogao oporaviti. Možemo reći da se bori za život – dodao je Payen.

Neurokirurg Stephan Chabardes je izjavio da je snimka mozga 44-godišnjeg Schumachera pokazala unutranje krvarenje i ozljede uzrokovane udarcima poput promjena. Prema njegovim riječima operiran je kako bi se spriječio nastavak unutarnjeg krvarenja, prenosi Jutarnji.

Michael Schumacher u komi nakon pada na skijalištu

Linker
19. travanj 2024 01:23