AFP/Cropix
PRAKTIČNI SAVJETI

SAVJETI PROFESIONALACA Perete li kosu na ispravan način?

Lijepa i njegovana kosa važan je dio stylinga svake žene. Bez obzira na boju ili dužinu kosa, kako bi bila u službi modnog dodatka, mora biti njegovana.

Želite li o svojoj kosi brinuti poput profesionalca i svaki dan uživati u njenom volumenu i sjaju – iskušajte ovih pet savjeta profesionalnih frizera i izbjegavajte sljedeće pogreške.

1. Učestalost pranja kose ovisi o njenoj teksturi

O tome koliko ćete često prati kosu ovisi o njenoj teksturi. Ukoliko imate tanku kosu trebali biste ju prati svakodnevno ili svaki drugi dan. Ako imate gušću i oštriju kosu, možete ju prati svaki drugi dan, ili čak jednom do dva puta tjedno.

2. Kosu perite u hladnoj vodi

Vjerojatno radite jednu od najčešćih pogrešaka i kosu perete u toploj ili vrućoj vodi koja otvara folikule i kosu čini osjetljivijom i ispucalom. Stručnjaci savjetuju da kosu šamponirate pod mlazom mlake, a ispirete pod mlazom hladne vode.

3. Nije potrebno previše šamponirati

Da biste dobro oprali kosu, nije potrebno previše šampona i pjene. Dovoljno je utrljati malo šampona koji ćete pomoću vode proširiti dalje po kosi i zatim ga ostaviti da odstoji na glavi minutu-dvije. Više šampona ne znači i bolje pranje!

4. Mijenjajte marku šampona

Stručnjaci naglašavaju kako slobodno možete mijenjati marku šapona jednom mjesečno pa im se za neko vrijeme ponovno vratiti. Ukoliko kosu često tretirate različitim proizvodima kao što su gel ili lak za kosu, pjena i slično, s vremena na vrijeme potrebna je i primjena posebnih vrsta šampona za raščešljavanje i njegu kose.

5. Koristite masku za kosu umjesto regeneratora

Maske su odlične za dugotrajnije održavanje svježine boje za kosu te vam mogu produžiti vrijeme između bojenja. Ukoliko imate oštriju kosu, masku koristite na cijeloj glavi, a osobe s tanjom kosom, stručnjaci naglašavaju, masku bi trebale koristiti samo na vrhovima.

Linker
17. travanj 2024 11:16