TATJANA IVANIŠEVIĆ

Sasvim osobno

RACIONALNO PAKIRANJE Pravo značenje tog izraza shvatila sam kada nam više nijedan auto osim kombija nije bio dostatan. Srećom, ne događa mi se da zaboravim ponijeti nešto jako važno, no mislim da bi bio smak svijeta kada bih zaboravila uzeti Blankeya i Pigleta – dekicu i malu plišanu svinju od kojih se naša kći Amber ne odvaja.

LJETNA MODA Volim je zato jer sve izgleda odlično kada smo preplanuli. Kako naše ljetovanje uglavnom provodimo na brodu, badić je moj najnošeniji ljetni komad odjeće. Oko izbora “onog pravog” ne mučim se previše, jer badiće koje volim i u kojima se dobro osjećam, nosim godinama. Nisam pobornica jednodijelnih, draži mi je minibikini s pokojim neobičnim dodatkom, a boja mora biti intenzivna.

NAJSEKSI KOMAD ODJEĆE Bijela potkošulja.

NIKAD NE BIH ODJENULA Dekolte i minicu u isto vrijeme.

ŠMINKA I MIRISI Dovoljni su mi ruž, sjajilo i maskara Maxfactor. Ljeti najčešće koristim dječje parfeme jer u sebi nemaju alkohola, a najdraži mi je Boinpoint.

TIJELO Čvrsto neće biti samo od sebe. U oblikovanju mi pomažu i teretana, i plivanje, i trčanje za djecom, no pilates je ipak najdjelotvorniji. Velika je zabluda da jedem samo salatu i pijem vodu. Da bih nakon Emanuelovog rođenja stekla vitku liniju, odricala sam se palačinki s nutelom, ali ne svakodnevno.

HALJINA ILI HLAČE Ovog ljeta prednost imaju dugi ili kratki jumpsuits za dnevne ili večernje prigode.

ŠTO ZA DAN, A ŠTO ZA NOĆ Smatram da se odjeća i accessoires koje biram za dnevne i večernje izlaske moraju bitno razlikovati. Primjerice, danju nikad ne bih odjenula duge večernje toalete, s puno nakita. No, na večer se u trapericama i majici, u kombinaciji s atraktivnim cipelama i upečatljivim nakitom, osjećam odlično. Traperice su, inače, komad odjeće koji sam najviše puta odjenula, u svim prigodama.

SAVRŠENA CIPELA Znam da ne zvuči glamurozno, ali definitivno – Ugg boots.

VISOKE POTPETICE Sve više od 10 cm smatram nehumanim.

OMILJENI DIZAJNER Sve me više veseli otkrivati nove, mlade dizajnere koji se tek probijaju na modnu scenu. Prošla me faza fascinacije brendiranim stvarima i jednostavno ne dam više od dvjesto, tristo dolara za komad odjeće. Modu slavnih dizajnera cijenim u artističkom smislu, no gdje nakon revije tu robu uopće možete nositi? Jedino sam za torbu i cipele spremna izdvojiti nešto više.

IDEALNA TORBICA Ona koja dobro izgleda u svakoj prilici te se može lako kombinirati uz svu odjeću. Dnevna mora biti malo veća, da u nju stanu ključevi od kuće i auta, mobitel, novčanik, rumenilo, sjajilo, četka za kosu… U večernju moraju stati samo kreditna kartica i ruž. NAKIT Onaj koji nosim ne smije biti upadljiv. Stvarno vjerujem u ono – manje je više. I kad je riječ o odjeći, i nakitu. Ljeti najviše volim koralje i tirkize, jer super pristaju uz badić. Prije sam nosila puno više nakita, no sada sam to svela na sat, vjenčani prsten i narukvicu. Posebno mi je draga Tiffanyjeva iz kolekcije Atlas, Goranov dar s početka naše veze.

MODNA USKLAĐENOST Kada Goran i ja izlazimo zajedno, ne opterećujem se hoće li naša odjeća stilski i tonski biti usklađena. Odijevanje je stvar osobnog izražaja svakog čovjeka. Normalno, pazit ću na dress code određene prigode i mjesta na koje izlazimo, no glupo bih se osjećala da mu iz ormara izvlačim što će odjenuti.

TOP 10 Kada bih se morala odlučiti za samo 10 stvari koje mogu ponijeti na ljetovanje, bile bi to sunčane naočale, badić, peraje, japanke, šeširić fedora, knjiga, krema sa zaštitnim faktorom, udica za pecanje, četkica za zube i kaladont.

Tekst je originalno objavljen u magazinu GloriaGLAM (br. 15)

Snimio Marko Grubišić Kreativno vodstvo Viktor Drago Make-up Tomo Vrban Frizura Milena Maršić za Glamour

PROČITAJTE VIŠE: Prvi modni editorijal gospođe Ivanišević (VIDEO)

Linker
29. travanj 2024 23:57