SEKSI UMOR

Sarah Josipović: Imam podočnjake kao Benicio del Toro

Maslinovo ulje je lijek za kožu i kosu, kaže Sarah Josipović (25), direktorica Dreft Fashion Weeka, kojoj je tajne njege otkrila mama Suzy Josipović. Mamini savjeti dobro će joj doći na moru, kamo uskoro odlazi na dugi odmor. A uz nužnu kozmetiku, u kovčege će uz nove kreacije Hermione de Paule, Ive Karačić i Maartena van der Horsta, koje je ugostila na svom modnom tjednu, spakirati i desetak pari ljetnih cipela i kupaćih kostima.

Koliko vam treba da se spakirate za ljetni odmor? – Radim to brzo i planski, a uvijek ponesem više nego što mi treba. Zbog natrpanog prtljažnika moj dečko zna ludjeti kad idemo na more, ali ipak svako ljeto ponovno spakiram barem pet kovčega i torbi.

Najvažniji preparati za njegu? – Becutan krema za lice, i Noviderm ulje ili mlijeko – za moju suhu kožu sklonu alergijama.

Kako pripremate kožu za ljeto? – Prirodno sam jako svijetle puti, pa odem nekoliko puta u solarij da dobijem podlogu. Inače, na suncu se mažem maslinovim uljem i kakao maslacem, ali koristim i kreme sa zaštitnim faktorom.

Što koristite od dekorativne kozmetike? – Rijetko se šminkam i ne volim baš nanositi puder, ali zato je korektor obvezan, jer imam poprilične podočnjake – za koje moja prijateljica kaže da su to seksi Benicio del Toro podočnjaci. Volim naglasiti obraze, kao i oči, pa ponekad napravim “smokey eyes”.

Koji vam je mamin savjet o njezi bio najvažniji? – Da svaku večer dobro očistim lice. A baka mi je govorila da prije spavanja moram stotinu puta proći četkom kroz kosu, da bi bila čvršća, ljepša i gušća.

Kako njegujete kosu? – Jednom tjedno u frizerskom salonu Rene stave mi ampule za ispucale vrhove, a ljeti je sama njegujem. Obično sunca i soli postane kovrčava i teško se češlja, a tad mi je mama namaže maslinovim uljem i pomogne raščešljati.

Na koje kozmetičke tretmane odlazite? – Svaka četiri mjeseca odem kozmetičarki u Mexico Sun na čišćenje lica, a svaka dva na pedikuru.

Kakve mirise volite? – Najdraži mi je Armani Code, a jako volim i muški Abercrombie&Fitch. Ne volim prejake i preslatke mirise.

Vježbate li redovito? – Na žalost, uopće ne vježbam. Već nekoliko godina imam namjeru krenuti na fitness i squash, ali nikako da se prisilim.

Jeste li zadovoljni svojim tijelom? – Uvijek guza može biti malo manja, ali zadovoljna sam s obzirom da volim fino papati.

Tamara Šopar

Linker
02. svibanj 2024 16:23