LJEPOTA JE VAŽNA

Sanja Vejnović: Savršeno tijelo iz vakuumske kapsule

Američka psihoterapeutkinja Doreen Virtue u svo­­joj najnovijoj knjizi ‘Žudnja za hranom’ tvrdi da strašću prema nekoj ‘grešnoj’ namirnici zapravo želimo ublažiti određenu emociju – naj­­češće neugodnu. Pa u svom priručniku za samopomoć pomaže da se otkrije njeno značenje te da se fizička i emocionalna glad uklone.

Sanja Vejnović (51) obožava čokoladu, kojoj je dr. Virtue posvetila poveće poglavlje u svojoj knjizi, no još veći izvor sreće su joj, kaže, 14-godišnja kći Marta Eva i 26-godišnji sin Andrej, kao i posao koji u ovim teškim vremenima nije lako pronaći i zadržati.

– Snimam serijal ‘Larin izbor’ s divnim kolegama i odličnom ekipom, završila sam snimanje drame ‘Berinine čakre’, mladog bosanskog redatelja Faruka Lončarevića, producirala sam igrani film ‘Svinjari’, koji je režirao Ivan Livaković… U pripremi su još dva projekta u kojima ću imati zanimljive uloge. Sve to čini me sretnom i stabilnom te se pozitivno odražava na moj izgled – kaže Sanja Vejnović, koju je najpoznatija filmska internetska stranica IMDb lani uvrstila na popis najljepših glumica starijih od 40 godina.

I premda na njenom tijelu i licu nema nesavršenosti, glumica priznaje da za to nije zaslužna samo genetika nego i predani rad na vlastitom izgledu. Kako tijekom snimanja ‘Larinog izbora’ ne može baš kontrolirati način prehrane – radi se dvanaest sati dnevno, i jede se hrana iz ‘menze’ – začas se na tijelu stvore dva kilograma viška.

No, tada je bitno brzo reagirati, jer što se dulje čeka, viška se teže riješiti. Sanja Vejnović kaže da se nikad nije morala izgladnjivati, ali kad treba pripaziti na liniju, prelazi na Mon­tignacovu metodu prehrane (pazi na glikemijski indeks na­­­­­­mirnica, koji mjeri brzinu podizanja razine šećera u krvi, te ne miješa ugljikohidrate i bjelančevine). Osim toga, trenira jogu i pilates, a dodatno pomažu medicinsko-kozmetički tretmani za pomlađivanje i (pre)oblikovanje lica i tijela u zagrebačkom Life City Wellnessu.

– Vrlo su korisni jer imaju dvojaku ulogu – zatežu kožu i ‘tjeraju’ štetne tvari iz organizma. Zapravo rade limfnu drenažu i pospješuju cirkulaciju – objašnjava Sanja Vejnović, koja se, zasad, ne planira podvrgavati invazivnim metodama. – Uzor su mi holivudske glumice koje nisu mijenjale ‘lični opis’ lošim i pretjeranim estetskim zahvatima. Divim se osobnosti, ljepoti, stilu i talentu Meryl Streep , Jodie Foster , Annette Bening , Sharon Stone te Julianne Moore . Predivne su glumice i prave dame.

Damir Leljak

Linker
25. travanj 2024 08:28