EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST

Sanja Jovanović: Moja borba s bolešću

Iza Sanje Jovanović , svjetske rekorderke na 50 metara leđno u malim bazenima, iznimno je teška godina. Nakon što joj je u ožujku umrla majka, koja je dugo bolovala od teške bolesti, 24-godišnja Dubrovkinja više nije u sebi pronalazila motiva za plivanje. Čak je zbog netreniranja odgodila odlazak na Europsko prvenstvo u Bukureštu u kolovozu. U bazen je ponovno uskočila tek potkraj ljeta.

– Tada sam primijetila i prve zdravstvene probleme – kaže Sanja. – Udebljala sam se osam kilograma i htjela sam smršaviti. Jela sam samo voće, povrće i ribu, što bi uvijek upalilo, ali ovaj put nisam izgubila ni deku. Nisu pomagali ni treninzi.

Prije mjesec dana Sanja je osjetila da nema snage. Dionicu koju bi inače otplivala bez problema, sada je morala “prepoloviti” jer je ostala bez zraka. Zamolila je trenera Dmitra Bobeva da joj dopusti da iziđe iz bazena i malo se odmori, na što je on ponovio da mora liječniku. Izvadili su joj krv i nakon nekoliko dana doznala je da joj štitnjača luči premalo hormona.

– Otplivala sam najbolje što sam mogla i osvojila zlato, ali to nisam bila prava ja. Sve me boljelo još cijeli sat nakon utrke, pa sam čak popila tabletu protiv bolova, što nikada ne činim, a jedva sam se dovukla do postolja da mi dodijele medalju – otkrila je Sanja Jovanović u razgovoru za Gloriju.

Diana Šetka

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o borbi Sanje Jovanović protiv bolesti doznajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 831) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
26. travanj 2024 09:26