SAMO U GLORIJI

Sanja Doležal: Zbogom, pateru Liniću, i poljubi mi Neneka

Zagrebačka pjevačica i TV voditeljica bila je jedna od mnogih kojima je pater Zvjezdan Linić pomogao kad su posrnuli u teškim životnim trenucima, no nije bio samo njen duhovnik nego i prijatelj, koji je o njoj znao više od ikoga. Eksluzivno u novom broju Glorije, koji je na kioscima od 12. prosinca, Sanja Doloežal iznosi svoje misli i sjećanja na dane s fra Zvjezdanom, koji je preminuo deset mjeseci nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest.

– Voljela bih nekako sebično sakriti od ljudi našu bliskost i trenutke koje si proveo sa mnom i mojom obitelji. A opet, voljela bih o tebi pričati glasno svima koji te nisu imali prilike upoznati iz bilo kojeg razloga. Teško je pisati o nekome tko ti je drag, blizak, a koga više nema – počinje pjevačica svoje emotivno oproštajno pismo u kojem opisuje kako je prije skoro 25 godina upoznala patera Zvjezdana Linića, kako je postao obiteljski prijatelj koji je uz Sanjinu obitelj bio u svim važnim trenucima – vjenčao je nju i supruga Nenada Šarića te bio na krštenju njihove djece i pratio ih kako rastu te priznaje kako ju je on poznavao bolje od ikoga.

Dirljivo oproštajno pismo Sanja Doležal završava izražavajući sućut obitelji i najbližima patera Zvjezdana Linića te zaključuje:

– Ostaju nam riječi, tvoje knjige, tonski zapisi i molitva. A ti tamo, negdje izvan ovog vremena i prostora, moli za nas. I molim te, poljubi mi Neneka.

Cijelo oproštajno pismo Sanje Doležal pateru Zvjezdanu Liniću pročitajte u tiskanom izdanju Glorije.

Linker
16. travanj 2024 13:57