PLESNA DIJETA

Sanja Doležal: Suprug je plakao od smijeha dok sam plesala rumbu

Mnogi su nagađali da će Sanja Doležal u “Plesu sa zvijezdama” biti nasljednica Davora Gopca , Ane Ugarković i ostalih plesača amatera koji su se po podiju kretali kao da imaju dvije lijeve noge. Pa i sama je pjevačica Novih fosila, najavljujući svoj nastup u HTV-ovu showu, kao svoje “adute” isticala višak kilograma i višak godina. Tješilo ju je, rekla je, samo to što je čula priče da njen mentor Hrvoje Kraševac plesati može naučiti i slona, pa će onda valjda i nju.

Međutim, već u prvoj emisiji, u kojoj je Sanja otplesala engleski valcer, postalo je jasno da ona itekako ima smisla za ples. Novinari su je prozvali plesnom senzacijom, a senzacionalna je plesačica, ne uzdajući se samo u svoje novootkrivene vještine, obećala da će, dobije li dobre ocjene, članovima žirija skuhati sarmu. To, barem zasad, kako joj je rekao Davor Bilman , neće biti potrebno, stoga je Sanja umjesto u kuhinji i ovog tjedna većinu vremena provela na treninzima učeći tango koji će sutra otplesati u televizijskom studiju, a iz publike će je bodriti njeni dečki iz Fosila, prenosi Jutarnji list.

Za vas navija cijeli vaš bend. Jesu li vam otkrili zbog čega se baš svi članovi Novih fosila, na čelu s vašim suprugom Nenadom Šarićem, tijekom vaših plesnih nastupa u publici uvijek toliko smiju da im suze krenu na oči?

– Smiju se od sreće što me vide u poziciji da plešem, a dodatno ih nasmijava moj koncentrirani izraz lica. Nisu navikli da sam prestrašena. Suze su im krenule, rekli su mi, jer sam ih raznježila, a moja plesna muka njima je izgledala jako romantično. Kad je o mom suprugu riječ, on je najviše plakao dok sam ja plesala zavodljivu rumbu. Poslije mi je rekao: ‘Bravo, mala, bila si fenomenalna!’ Ostatak nije za novine.

Unatoč vlastitim mračnim najavama, pokazali ste se kao jedno od najugodnijih iznenađenja pete sezone showa. U čemu je tajna? – Sve što sam govorila uoči emisije bilo je točno: najstarija sam natjecateljica, uostalom, u tom sam showu ove sezone jedina rasplesana majka. Što se viška kilograma tiče, nećete mi sada valjda reći da sam lagala kad sam rekla da i to posjedujem. Dobro, imam ih sve manje, jer u ovih sedam tjedana koliko treniram, sedam je kilograma samo nestalo. Ovim putem apeliram na publiku i žiri da me puste da plešem još pet tjedana kako bih počistila i preostalih pet suvišnih kilograma. Nema smisla da to radim bez televizijskih kamera.

Kad je o plesu riječ, ovo što ja radim nema veze s plesom, ovo je sport. Toga nisam bila svjesna kad sam olako pristala sudjelovati, ali drago mi je što sam i to isprobala.Sutra plešete tango. Kakva će biti koreografija? – Hrvoje je kao pravi pedagog napravio koreografiju u skladu s mojim mogućnostima i mojim plesnim maksimumom. Naš će tango odražavati karakter tog plesa, a bit će i jako efektan. U ovoj emisiji bit ćemo, dakle, strastveni, bijesni i požudni, s malom dozom humora.

Linker
25. travanj 2024 16:15