MAMINIM TRAGOM

Sanja Doležal pjeva pjesmu svoje kćeri

Mama, mislim da imam pjesmu za tebe – rekla je petnaestogodišnja Lea Šarić nedavno Sanji Doležal. A mama, pjevačica Novih fosila, ostala je poprilično zatečena: njena najdraža tinejdžerica, istina, stalno ne­­š­­to piše, od eseja do mladenačke poezije, ali kakva je to pjesma koju bi ona mogla otpjevati?

Lea je potom pokazala o čemu se radi: iz nje je naprosto izletjela prekrasna ljubavna balada za koju je napisala glazbu i tekst, a koja je njene roditelje ostavila – bez teksta. “Obećaj mi, ako nas život jednog dana rastavi, da me nikad nećeš prestati voljeti…” u tim stihovima su 48-godišnja zagrebačka pjevačica i njen suprug, bubnjar Nenad Šarić (64), prepoznali nevjerojatnu zrelost svog djeteta i shvatili da njen prvijenac naprosto mora zaživjeti. I to najbolje u duetu.

– Ta je pjesma poput glazbenog razgovora između dvoje ljubavnika, a ja sam oduvijek željela otpjevati neki duet. Muž i ja potom smo taj duet predložili našem prijatelju Alenu Islamoviću , a on već nakon prvog slušanja nije imao nedoumica – govori pjevačica, koja ni sama ne zna da li da se veseli ili da bude zabrinuta zbog puta kojim kreće njena kći. Lea je, govori, oduvijek “imala glas” i već kao petogodišnjakinja je tvrdila da će postati pjevačica.

Ipak, Sanja – koja je i sama sa šesnaest godina ozbiljno zakoračila u svijet muzike, sa svojim tinejdžerskim bendom Prva ljubav – dobro zna da takav život, uz blještave trenutke koje svi vidimo, ima i svoje mračne strane.

Lea jedva čeka promociju svoje prve pjesme, koja uskoro stiže na radio i televiziju. Njezina mama i Alen Islamović planiraju i snimanje spota, a svoju televizijsku premijeru imat će 10. prosinca u showu Ples sa zvijezdama.

Ines Stipetić

Kako kći Sanje Doležal piše glazbu i tekstove, koji su joj omiljeni izvođači, kako je roditelje rasplakala pjesmama francuske pjevačice Zaz i popularne Adele te koliko je njen put sličan maminom pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 882) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
28. ožujak 2024 03:53