TUŽNI DANI

Sanja Doležal - najteži oproštaj za rođendan

Pjevačica Novih fosila Sanja Doležal 49. rođendan dočekala je u dubokoj boli i crnini. Umjesto rođendanskih čestitki, u srijedu 9. svibnja na zagrebačkom je Krematoriju, u ozračju duhovne glazbe, primala izraze sućuti mnoštva prijatelja, kolega i poštovatelja okupljenih na sprovodu njezina supruga Nenada Šarića , bubnjara Novih fosila, koji je šest dana prije preminuo od posljedica moždanog udara.

Iako prolazi kroz najteže razdoblje života, Sanja hrabro i pribrano podnosi nenadan udarac sudbine te čini sve kako bi kćeri Lei (15) i sinu Luki (17) olakšala patnju zbog preranog gubitka oca.

– Luka je preko noći od dječaka postao muškarac, toliko se ozbiljno i zrelo nosi s ovim što se dogodilo, a Lea je još djevojčica i sve to puno teže podnosi – kaže Vladimir Kočiš Zec , gitarist Novih fosila. – Znam da Sanji nije lako, ali ona je jako čvrsta osoba i veliki borac.

Nenada Šarića, kojeg su prijatelji oslovljavali nadimcima Neno i Brada, masivan izljev krvi u mozak pokosio je tamo gdje mu je bilo najljepše – u njegovoj vikendici u Donjem Zvečaju na rijeci Mrežnici. Posljednjih je godina, sam ili s obitelji, na Mrežnici provodio gotovo svaki slobodan trenutak, maštajući o danu kad će se on i Sanja iz bučnog, zagušljivog središta Zagreba preseliti u svoj mali raj na obali zelene rijeke.

Sanja Doležal i Nenad Šarić – ljubav i glazba u slikama

Na Mrežnici se Nenad Šarić sa suprugom i djecom odmarao i tijekom prvosvibanjskih blagdana. Predvečer 1. svibnja Sanja se s djecom vratila u Zagreb, a muža je ostavila da malo uredi vikendicu, gdje su namjeravali proslaviti njezin 49. rođendan. Nazvala ga je pola sata prije ponoći da ga još malo čuje i poželi mu laku noć, i ne sluteći da im je to posljednji razgovor u životu.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o najtežim danima Sanje Doležal pronađite u tiskanom izdanju tjednika Gloria (br. 905) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
19. travanj 2024 01:15