SEVERINA VUČKOVIĆ

Sama za 35. rođendan

Napisale: Marijana Marinović i Diana Šetka Snimili: Matko Stanković, Tea Cimaš i Davor Matota

Splitska pjevačica Severina Vučković svoj 35. rođendan proslavit će 21. travnja – sama. Ekonomist Mate Čuljak (27), s kojim je bila u vezi godinu i pol, u njezinom životu više ne postoji. Razišli su se prošli vikend. Navodno – mirno, sporazumno, kao civilizirani ljudi. Severina je rekla da dalje više ne može, a Mate je pokupio svoje stvari i iselio se iz njezina stana, u kojem su zajedno živjeli od lanjskog siječnja. Sve do prošle nedjelje Severina i njezin dečko doimali su se vrlo sretnima i zaljubljenima. Samo dva dana prije prekida veze bili su zajedno na večeri u zagrebačkom restoranu Gallo, kamo su svratili da bi se pridružili -orđu Novkoviću, koji je tu večer proslavljao 40 godina karijere, i dobro poznatom društvu. Bili su veseli, srdačno su razgovarali, tu i tamo bi se poljubili, a iz restorana su otišli zagrljeni.

Vikend-ljubav

Što se dalje događalo, može se tek pretpostaviti jer nijedno od njih dvoje ne želi komentirati prekid, ali ne treba biti previše mudar da bi se zaključilo kako je za raskid veze ipak potreban – dobar razlog. A oni koji ih dobro poznaju tvrde da njih dvoje, ma kako se to činilo izvana, nisu ipak bili jedno za drugo. I kao u razvodu braka, za razlog se navodi – neslaganje karaktera. Severina je često tvrdoglava, a njezin bivši dečko nema dlake na jeziku, zbog čega nerijetko djeluje bahato i drsko. Za nju su emocije najvažnije na svijetu i gotovo uvijek “igra na prvu loptu”, pa ponekad prođu i mjeseci dok samoj sebi ne prizna da netko koga je dizala u nebesa možda nije zavrijedio biti tako visoko. A Mate Čuljak je čvrsto na zemlji i uz to vrlo ambiciozan. Navodno se čak pokušavao upletati i u Severininu karijeru. Severina i Mate upoznali su se u narodnjačkom klubu Ludnica u studenome 2005., a prvi su se put ozbiljnije posvađali lani u listopadu zbog toga što je, navodno, on dovodio u stan svoje društvo dok je ona bila na putu. No, već sutradan su se pomirili. A nakon mjesec dana bili su zaručeni. Na večeri u restoranu LR, kamo su otišli proslaviti godišnjicu veze, Mate je Severini dao zaručnički prsten od bijelog zlata s briljantom. Severina ga je s ljubavlju prihvatila iako je znala da barem godinu dana ne može ni pomisliti na brak i djecu. Naime, već je dogovorila snimanje novog albuma, za koji u to vrijeme još nisu bile dovršene pjesme, a prihvatila je i ulogu barunice Castelli u predstavi “Gospoda Glembajevi” u HNK Ivana pl. Zajca, zbog čega se privremeno preselila u Rijeku. Budući da je zaposlen u Fondu za privatizaciju, Mate ju je mogao posjećivati samo vikendima. Često su ih viđali kako šeću Korzom i u restoranima u okolici Rijeke, a zajedno su se pojavili i na riječkom karnevalu u raskošnim baroknim kostimima. Bio je uz nju i na premijeri “Glembajevih” te s neskrivenim oduševljenjem govorio o njezinom nastupu.

Utihnula svadbena zvona

No, priča se da Severina nije bila dobrodošla u njegovu domu. Iako se s obitelji Čuljak upoznala nedugo nakon što su prohodali, i to na krstitkama Lare Viktorije Šelebaj, kćeri Matine starije sestre Dijane Čuljak Šelebaj i njezina supruga Vladimira Šelebaja, kontakti nakon toga bili su vrlo rijetki. Navodno su Matini roditelji priželjkivali snahu s visokim obrazovanjem, koju će više zanimati kua, a manje karijera. Njihov stav nije se promijenio ni tijekom zajedničkih ručkova za blagdane ili drugih obiteljskih okupljanja. S druge strane, Severinina majka i sestre prihvatile su Matu, a posebno im se svidjelo kako se brinuo o njoj kad je lanjsko ljeto slomila nogu na rolanju, pa je nakon operacije završila u gipsu. Severini, međutim, nije bilo važno što drugi misle o njihovoj vezi. Čak se počelo spominjati i vjenčanje. No, umjesto da zazvone svadbena zvona, veza je puknula praktično preko noći. Čini se da je osam godina razlike ipak bio prevelik teret za njihovu ljubav. Nakon početne zaljubljenosti i čvrste vjere kako godine nisu važne, ipak su malo-pomalo na površinu počele izlaziti različitosti u životnim stavovima, prioritetima, razmišljanjima… I kad su si to napokon priznali, shvatili su da za njih ne postoji zajednička budućnost. Mate se vratio u svoj stan na Črnomercu i nastavio bezbrižan momački život: ide s prijateljima na nogomet, igra playstation, dogovara vikende na moru, na večer ode na piće s društvom… Severina je, pak, kod kuće, ali ne pati previše. Jer nakon afere oko ukradene videovrpce s njezinim intimnim snimkama prije tri godine i svega što je uslijedilo, što je više može pogoditi i slomiti?

Linker
19. travanj 2024 02:57