PRINC ALBERT OD MONAKA

Šah i orden za poželjnog neženju

Monegaški princ Albert II (52) odazvao se pozivu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te je danas je došao u svoj prvi službeni posjet Hrvatskoj. Mesić mu je tom prilikom darovao šah s hrvatskim vladarima te ga odlikovao Veleredom kralja Tomislava s lentom i Danicom

Sin princa Rainera III. i američke glumice Grace Kelly, tijekom svog boravka u Hrvatskoj osim Zagreba posjetit će Rovinj te Eufrazijevu baziliku u Poreču, najljepši sačuvani spomenik ranobizantske sakralne baštine na Mediteranu, koji je od 1997. uvršten i na UNESCO-ov popis svjetske zaštićene kulturne baštine.

Hrvatska i Monaco već više godina surađuju na raznim poljima, posebice u području razminiranja, te će princ Albert drugog dan u Rovinju obići centar za rehabilitaciju žrtava mina, u čijoj je izgradnji pomogla i njegova Kneževina.

Knez je po struci ekonomist i psiholog i politolog, a studirao je u SAD-u i englesku književnost, povijest umjetnosti, antropologiju, geologiju, sociologiju, njemački jezik i glazbu. Govori engleski, francuski i njemački jezik.

Linker
19. travanj 2024 11:36