KATE WINSLET

Sa suprugom sam prošla kroz pakao

– Hvala mom partneru Leonardu DiCapriju te mom suprugu, redatelju Samu Mendesu koji mi je život za vrijeme snimanja filma pretvorio u pravi pakao – izjavila je glumica Kate Winslet.

Britanska zvijezda briljirala je na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada Zlatni globus, osvojivši čak dva kipića: za glavnu ulogu u filmu “Revolutionary Road” te sporednu u filmu “The Reader”.

Ekranizacija romana indijskog diplomata Vikasa Swarupa o mladiću iz mumbajske sirotinjske četvrti koji postaje zvijezda TV kviza nagrađena je s čak četiri Zlatna globusa: za najbolji dramski film, za režiju je nagrađen Peter Boyle, za najbolji scenarij Simon Beaufoy i najbolju originalnu glazbu A.R. Rahman.

Za ulogu u filmu “The Wrestler”, u kojem igra ocvalog hrvača koji se vraća u ring, nagrađen je pomalo zaboravljeni glumac Mickey Rourke, kojem je ova uloga i svojevrsni povratak u glumačke vode.

Titulu najboljeg glumca u komediji, zaradio je Colin Farrell za ulogu plaćenog ubojice u filmu “Kriminalci na godišnjem” dok je za ulogu vječne optimistice u filmu “Happy-Go-Lucky” kultnog redatelja Mikea Leigha, Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji odnijela Britanka Sally Hawkins.

Zlatni globus za najboljega sporednog glumca u filmu posmrtno je osvojio Heath Ledger za ulogu Jokera u filmu “Vitez tame”.

Linker
24. travanj 2024 09:57