BERNIE ECCLESTONE

S tajanstvenom brinetom na Jadranu

Vlasnika Formule 1 i najbogatiju osobu u Velikoj Britaniji, Bernieja Ecclestonea ni razvod sa suprugom Slavicom, s kojom je proteklih osam godina ljetovao u Trogiru, nije omeo da ostane vjeran UNESCO-ovom gradu koji drži biserom hrvatskoga Jadrana.

Kako navode njegovi znanci iz Trogira, Bernie je kazao kako je na odmor stigao s poslovnim partnerima iz svjetske automobilske federacije. Međutim, posebno je blizak bio s dotičnom damom, s kojom je tijekom šetnje trogirskom rivom najviše komunicirao. Tako su se Bernie i tajanstvena žena u jednom trenutku, prelazeći ulici uhvatili za ruke.

Kako doznajemo, Ecclestone će se na Jadranu zadržati dva tjedna. Nakon kratkotrajnog odmora, britanski poduzetnik susreo se sa svojim trogirskim prijateljima, obitelji Kaje Cicilianija, s kojom je povezan otkako je prvi put sa Slavicom došao u Trogir. Potom je s poslovnim partnerima u luksuznoj blagovaonici svoje jahte uživao u morskim specijalitetima spravljenim od jastoga, lubina… Subotnju večer završio je kod Cicilijanovih, uživajući uz čašicu barikirane vugave u ugodnom razgovoru, ali bez spominjanja Slavice.

Za Bernieja Trogirani kažu kako se sasvim udomaćio u njihovu gradu te da je prihvaćen s izuzetnim poštovanjem. Da je to istina, i sami smo se uvjerili u nedjelju ujutro, zatekavši ga na tržnici i ribarnici kako se pozdravlja s tamošnjim prodavačicama. Opskrbio se lignjama i školjkama te svježim povrćem koje je ponio na jahtu.

Đir po pazaru, po dobroj staroj navici, završio je kod prodavačica cvijeća, kupivši veliki buket raznobojnih ruža. Vlasnik Formule 1 svojom je jahtom u nedjelju oko deset sati isplovio prema njegovoj već uhodanoj ruti Starom Trogiru. Povratak i sidrenje 60-metarske jahte Petara u Trogiru, navodno je planirao za četvrtak ili subotu. Bernie Ecclestone je, inače, u Trogir stigao u subotu u popodnevnim satima.

Gordana Dragan/EPEHA

Linker
04. svibanj 2024 03:35