ROBIN HOOD NA AZURNOJ OBALI

Russell Crowe zezao novinare u Cannesu

Iako Filmski festival u Cannesu još nije službeno počeo, holivudske zvijezde već su stigle u grad. Naime, večeras će 63. izdanje najglamuroznijeg filmskog festivala otvoriti spektakl „Robin Hood“ Ridleyja Scotta , a prije nego što je film prikazan uzvanicima, novinarima su ga predstavile glumačke zvijezde Russell Crowe i Cate Blanchett .

– Gledao sam puno filmova o Robin Hoodu, no nijedan nije prikazao tu priču na naš način. Zato mi je drago što smo napravili nešto novo – kazao je Russell Crowe svjetskim novinarima. Naime, u filmu Crowe nije junak u tajicama, već vojnik koji se vraća iz Križarskog rata te počinje borbu za pravdu.

Žurba s predstavljanjem „Robin Hooda“ u Cannesu nije nimalo čudna, jer film već sutra kreće u distribuciju po cijelom svijetu, pa su se producenti potrudili da dobiju što veći publicitet prije dolaska u kinodvorane. Na žalost, u Cannes nije došao redatelj Ridley Scott, koji se oporavlja od operacije koljena, ali dostojno ga je zamijenio pričljivi Crowe sa svojim poznatim zafrkantskim stavom prema novinarima.

– Nekako osjećam da sam na ovo pitanje već odgovorio, ali možda je to bilo na nekom drugom mjestu i na nekom drugom jeziku – s očitim cinizmom odgovorio je tako Russell Crowe kolumbijskoj novinarki koja ga je pitala zašto je odlučio glumiti Robina Hooda. Naime, samo desetak minuta ranije glumac je dobio vrlo slično pitanje, pa je odgovor trebao ponavljati.

Puno razgovorljiviji nije bio ni kada su ga upitali o tjelesnim pripremama za ulogu.

– Na to može odgovoriti Cate – prebacio je lopticu svojoj kolegici Cate Blanchett, koja je među vježbe za bolju kondiciju uvrstila balet i jogu.

I dok je Crowe odgovarao, ili bolje rečeno izbjegavao, na pitanja o fizičkom izgledu, Blanchett su upućivani komplimenti na ljepoti.

– Tajna je u blatu. Svako jutro kad bih došla na snimanje, Ridley Scott me je namazao s malo blata. Nije riječ o nikakvom fetišu, već smo samo pokušavali postići izgled iz tog vremena – kazala je australska glumica, koja u filmu glumi Robinovu ljubav Mariannu.

– Bez obzira na njezinu ljepotu, oduvijek sam zapravo htjela biti Robin Hood, a ne Marianna – priznala je Blanchett te preuzela novinarsku palicu.

– Mene zanima je li istina da je u jednom trenutku postojala ideja da glumiš i Robina i šerifa od Notthinghama – upitala je Cate Blanchett svojeg kolegu.

– Ne. Mi smo samo pred novinarima pričali o tome kako kod Robina Hooda nije sve pozitivno, da ima i negativnih strana, a novinari su to protumačili na svoj način – kazao je australski glumac, koji je novinare upleo i u odgovor o tome koliko Robin Hood znači u suvremenom svijetu.

– Moć danas leži u informaciji, a vi imate šansu prenijeti tu informaciju, ali ju i iskriviti. Zato mislim da bi danas Robinu Hoodu najveći neprijatelji bili – novinari – odgovorio je glumac.

Dio press konferencije bio je posvećen i nogometu, te je Crowe pokazao zavidno znanje o trenutnoj jačini svjetskih reprezentacija (između ostaloga, naglasio je da bi Engleska mogla imati problema zbog slabe obrane), ali i prisjetio se nedavnog susreta s nogometašima Real Madrida.

– To je bilo pomalo čudno, jer sam zapravo navijač Barcelone. I to nisam zaboravio kazati igračima Real Madrida. No, zato je Cristiano Ronaldo sjajan momak. Jedan od najboljih igrača na svijetu – otkrio je Crowe. Novinari su se odmah nadovezali na priči i usporedili njegovo mišićavo tijelo u filmu s profesionalnim nogometašima.

– Ja sam pokušao dobiti izgled ratnika iz XII. stoljeća. Ako mislite da izgledam kao nogometaš, onda znači da nisam napravio dobar posao – primijetio je slavni glumac.

Josip Jurčić

Linker
25. travanj 2024 01:15