BOUDOIR

Romantičan dućan za odjeću iz bajke

Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević, modni dvojac poznatiji pod nazivom Boudoir, otvorile su novi dućan u Radićevoj ulici prostor koji su pretvorile u oazu koju bi svaka dama poželjela za dotjerivanje i opuštanje. Roza i zlatna boja, namještaj u vintage stilu te pod posut zlatnim zvjezdicama odaju bajkovit dojam – baš u skladu s romantičnim haljinama prepunim volana, tila, svilenih mašnica i šljokica koji sestre kreiraju još od 2001., kada je i osnovan modni studio Boudoir.

Kako su blizanke poznate po haljinama, manje je poznato da izrađuju ekstravagantne šešire i tokice koje su prikazale u kolekciji ”Hommage Noir” za jesen-zimu 2008-2009. No, oni nisu nastali kao rezultat eksperimenta već obiteljske tradicije. Naime, šešire ih je naučila izrađivati baka Đurđica Čičko, koja je baš u prostoru u Radićevoj imala svoj salon. Nakon smrti baka je u nasljeđe ostavila dućan a Boudoirke su joj se odužile nastavljanjem obiteljskog zanata. Uz prekrasnu trgovinu, koju je po željama Morane i Martine osmislio arhitekt Tomica Škrtić, maštovite haljine i šešire cjelina je napokon zaokružena.

Na novom prostoru Boudoirkama su čestitali mnogi kreatori, među kojima Robert Sever, Ivana Popović, Teo Perić, Tihomir Krznarić, Juraj Zigman, Ivan Alduk i Boris Pavlin.

Maja Jurović

Linker
23. travanj 2024 22:48