zagreb 27.07.2015 Hrvatski roboticari na slici: marko pongrac, ivan kolaric, matej novosad, matko pribicevic, branimir caran, roko parac, jurica jerinic, (donji red) ivica kolaric, janko pribicevic, andro katanec foto vedran peteh
 foto vedran peteh
HRVATSKI GENIJALNI UM

Robofreakovi i Ivica Kolarić - hrvatski genijalni um

Profesor tehničke kulture iz Varaždina otkriva zašto su njegovi robotičari, koje s mnogo entuzijazma vodi već pet godina, postigli nevjerojatne rezultate na svjetskom natjecanju u Kini – jedno zlato, tri srebra i priznanje za najbolju konstrukciju. 

Ivica Kolarić profesor je tehničke kulture i informatike u I. osnovnoj školi u Varaždinu, stručnjak za automatiku i robotiku, već pet godina vodi udrugu Robofreak te svaki vikend – od petka poslijepodne do nedjelje navečer – provodi sa svojim robotičarima u zagrebačkoj Osnovnoj školi Mate Lovraka. Velika je to žrtva, kaže, no motivira ga nešto moćnije od novca – želja da se u svijetu pokaže i dokaže hrvatski genijalni um.

Cijelu priču o uspješnim mladim hrvatskim robotičarima i njihovom profesoru pročitajte u novom broju Glorije koji je u prodaji od 30. srpnja.

Linker
14. travanj 2024 11:45