Flickr
KUĆNI BUDŽET

Riješite se postblagdanskog minusa pridržavajući se ova 3 pravila

Ukoliko su vas, kao i većinu Hrvata, blagdani doveli u debeli minus – razmislite o ozbiljnim mjerama štednje i vratite kućni budžet na toliko željenu nulu ili značajniji plus. Donosimo vam nekoliko trikova kako uz malo discipline i planiranja sačuvati novac na računu.

Prije sljedeće kupovine ili izlaska u grad, imajte na umu ova tri pravila i pokušajte ih se držati barem mjesec dana kako biste vidjeli rezultate:

1. Gotovina

Prije polaska u kupovinu napravite popis stvari koje planirate kupiti i ponesite iznos novca koji će vam otprilike biti dovoljan. Ostavite li kartice kod kuće, bit ćete prisiljeni držati se isključivo popisa i nećete doći u napast da kompulzivno kupite nepotrebne stvari.

2. Pitajte za popust

Brojne trgovine mogu vam dati popust na gotovinu, ali ukoliko ne tražite, oni vam to sami često puta neće ponuditi. Budite pametni i pri sljedećoj kupovini obavezno pitajte za gotovinski popust!

3. Pravilo od 24 sata

Prije nego kupite neki odjevni predmet ili sitnicu koja nije neophodna za vas ili kućanstvo, imajte na umu pravilo 24 sata i prespavajte želju za kupovinom. Iskoristite to vrijeme za razmišljanje – je li taj trošak nužan i možete li bez toga.

Linker
25. travanj 2024 12:23