AFP/Cropix
RIJEŠENA I ŽALBA

Rihanna dobivenom tužbom učinila presedan

Slavna pjevačica svojom tužbom protiv poznatog modnog brenda učinila je presedan u Velikoj Britaniji kada je u pitanju iskorištavanje lica slavnih osoba u komercijalne svrhe bez njihovog odobrenja.

Rihanna (26) dobila je još jedno rješenje tužbe koju je 2013. godine podijela protiv poznatog Topshopa jer je koristio njenu paparazzo fotografiju snimljenu za vrijeme snimanja video spota u Sjevernoj Irskoj.

Iako se poznati brend pravdao općom praksom uzimanja i korištenja poznatih lica u komercijalne svrhe, ovoga puta sud je odlučio u korist slavne pjevačice koju je jako naljutilo prodavanje odjevnih predmeta na kojima je printana fotografija koju ona nije odobrila.

– Rihanna smatra kako je modni lanac naštetio njenoj reputaciji i prevario obožavatelje koji su mislili da je ona tu fotografiju odobrila – stoji u komentaru njenog odvjetničkog tima.

Topshop je sada izgubio i žalbu protiv te presude radi koje više ne smije prodavati majice bez da svakom od svojih kupaca da do znanja da slavna pjevačica nije odobrila taj print.

The Guardian predviđa kako bi se brojne zvijezde mogle pridružiti novom trendu i zahtjevati istu stvar kao i Rihanna.

Linker
26. travanj 2024 14:18