PRED OGLEDALOM

Renata Sabljak: Kozmetička torbica mi puca po šavovima

Kad je riječ o izgledu, neke žene su fokusirane na lice, neke na tijelo, a zagrebačka glumica i pjevačica Renata Sabljak (34) priznaje da je ona opsjednuta – kosom. Uloge u kazalištu Komedija – što dramske predstave, što mjuzikli – zahtijevaju česte promjene boje i dužine kose, zbog čega dosta vremena provodi u frizerskom salonu. Trenutačno uživa u dugim, kestenjastim kovrčama prošaranim nešto svjetlijim pramenovima, koje danju najčešće skupi u rep, kako joj kosa ne bi smetala na probama ili u igri s trogodišnjim blizancima Bornom i Lukom.

Kako ste uspjeli održati sjaj i punoću kose nakon tolikih transformacija? – Otkako koristim Paul Mitchell hidratizirajući šampon s ekstraktom divljeg đumbira i serum iz iste linije Awapuhi, kosa mi se preporodila. Napokon više nemam neposlušnu grivu nego frizuru.

Je li vam šminkanje tlaka ili užitak? – Uvijek krenem ambiciozno, kozmetička torbica mi puca po šavovima, a na kraju koristim samo malo korektora, rumenilo, crni tuš, maskaru i sjajilo. Za večernji izlazak sjajilo zamijenim nekim intenzivnijim ružem, no ne volim pretjerivati jer mi je ten već zasićen teškom kazališnom šminkom. Jeste li pronašli idealno sredstvo za uklanjanje sve te šminke? – Da, to je kombinacija vazelina, micelarne otopine i uljnog gela za oko očiju. Razne pjene i gelovi koje sam prije koristila samo su mi isušivale kožu.

Koji su vam kozmetički rituali najveći užitak? – Iskreno, uz dvoje male djece i dinamičan posao, nemam baš vremena za duge i opuštajuće tretmane, ali kad se svakih nekoliko mjeseci izborim za svoj ‘beauty day’, nagradim se čišćenjem lica, masažom i depilacijom u svom omiljenom salonu Valeno.

Kako ‘njegujete’ glasnice? – Nema tu mnogo filozofije, najvažnija je pravilna i zdrava prehrana, dovoljno sna i tekućine. Uz to, važna je i dobra pjevačka tehnika – osobito u kriznim situacijama poput promuklosti ili umora. Kako biste opisali svoj odjevni stil? – S godinama sve više cijenim jednostavnost – dobro krojen sako, uske traperice i cipele s visokom potpeticom prolaze uvijek i svugdje. A mašti na volju puštam u izboru detalja.

Kako ćete mirisati ove jeseni? – Godinama je moj jesensko-zimski miris Thierry Mugler Angel, dok me ljeti osvježava Bvlgari Green Jade.

Matea Roščić

Linker
25. travanj 2024 22:31