MEL GIBSON

Razvod nakon 28 godina braka

Nakon što je s njim provela 28 godina u braku i rodila mu sedmoro djece, Robyn Gibbson (53) odlučila je napustiti svojeg supruga Mela Gibsona. U četvrtak je podnijela zahtjev za razvod braka od 53-godišnjeg australskog glumca, ujedno zatraživši skrbništvo nad njihovim jedinim maloljetnim djetetom, 9-godišnjim Thomasom, te financijsku potporu od uskoro bivšeg bračnog druga.

Da su glasine o njihovom razvodu istinite potvrdio je i sam Gibson, koji se na Uskrs pojavio sam u crkvi te je nakon mise okupljenim prijateljima, kako prenosi časopis People, rekao da je Robyn zatražila rastavu braka. Ona u svojem zahtjevu nije navela datum njihovog prestanka zajedničkog života, no glumac, koji je preko odvjetnika samo dan kasnije također zatražio razvod, bio je detaljniji. Kao posljednji dan u kojem su uživali u bračnoj sreći naveo je 26. kolovoz 2006., što je nepunih mjesec dana nakon što je uhićen u Malibuu dok je u alkoholiziranom stanju vozio auto. Javna sramota, koja je povećana Gibsonovim antisemitskim izjavama, izgleda da je bila zadnja kap koja je prelila čašu, inače izuzetno strpljive, Robyn.

Doduše, kako su Gibsonovi i inače, a pogotovo nakon skandala, izbjegavali medije i javna druženja, rijetki su znali za njihove bračne probleme. Tek su se posljednjih mjeseci počeli pojavljivati natpisi o njegovim izvanbračnim ljubavnim vezama, no takve su tekstove uglavnom objavljivali tabloidi, pa se činilo da ništa ne može ugroziti jedan od najdugovječnijih holivudskih brakova.

Medicinska tehničarka Robyn Moore upoznala je tada nepoznatog glumca Mela Gibsona krajem sedamdesetih dok su stanovali u istoj kući u Adelaideu. Nedugo prije on je snimio “Pobješnjelog Maxa”; no film još nije krenuo u distribuciju i malo tko je mogao pretpostavljati da će postati jedan od najpopularnijih svjetskih glumaca. Oženili su se 7. lipnja 1980. godine, a dok je on gradio svoju karijeru, ona se brinula o obitelji. Robyn je u braku rodila sedmoro djece – Hannahu (28), blizance Edwarda i Christiana (26), Williama (24), Louis (21), Mila (19) i Thomasa (9) – a uz supruga je bila i u njegovim najtežim trenucima, kada se početkom devedesetih borio protiv alkoholizma.

Kako su bračne godine proveli daleko od medija, supružnici će i razvod pokušati zadržati u svoja četiri zida. Naime, po izvorima američkih novinara, Robyn i Mel će brak okončati bez svađe, uz prijateljski dogovor.

Josip Jurčić

Linker
29. travanj 2024 11:53