WHITNEY HOUSTON

Razočaravajući povratak na scenu

U posljednjih sedam godina uz Whitney Houston najčešće su se vezale riječi poput “kokain”, “rehabilitacija” i “raspad braka”. Nekad slavna pjevačica bila je miljama udaljena od glazbe, a u novinama se pojavljivala jedino zahvaljujući skandalima.

No, glazba je uvijek bila njezin život, pa je i novi povratak na scenu vezan uz objavljivanje albuma “I Look to You”, prvog njezinog izdanja nakon sedmogodišnje pauze. Na prvi pogled sve je bajno, kritičari ju hvale, obožavatelji ju nikada nisu zaboravili, a sljedeće srijede trebala bi osvanuti na broju 1 najprodavanijih albuma u Sjevernoj Americi.

Ipak, njezin prvi javni nastup, odrađen u srijedu na nastupu u newyorškom Central Parku, a prenošeno diljem Amerike putem jutarnjeg televizijskog programa “Good Morning America”, pokazao je da Whitney nije ni sjena nekadašnje vrhunske pjevačice. Tijekom cijelog nastupa mučila se s notama, glas joj je bio hrapav, a na kraju se i ispričavala obožavateljima.

– Žao mi je. Sada sam imala intervju s Oprah i previše sam razgovarala te sam iscrpila svoj glas – govorila je vidno “iscijeđena” pjevačica zabrinutoj publici.

Naravno, na albumu Whitney i dalje zvuči impresivno, pa će se tek vidjeti hoće li prvi nastup biti “bačen u vodu” ili smo vidjeli prototip svih njenih budućih nastupa.

Linker
20. travanj 2024 15:41