SPLIT 2011.

'Razmažena' Jelena Rozga feštala uz - pizzu

Prvo ću pojesti pizzu, jer sam je taman naručila kad su me prozvali da dođem na pozornicu i primim nagradu, a tek onda ću profeštati s ekipom ­– rekla je Jelena Rozga (33), pobjednica 51. festivala zabavne glazbe – Split 2011., koju su izljubili i roditelji – mama Marija i tata Ante Rozga.

Pjesmom ‘Razmažena’ iz radionice bračnog para Huljić, Rozga je osvojila najviše glasova publike, drugo mjesto pripalo je klapi Cambi i pjesmi ‘Od zipke do križa’, a treće je osvojila pjesma ‘Ankora’ Marka Pecotića Pece. Ocjenjivački sud je prvo mjesto – Zlatni val dodijelio pjesmi ‘Ultima partenca’ Klape Cambi Split, drugu nagradu osvojio je Tvrtko Stipić s pjesmom ‘Na Marjanu jubav’, a treću je dobio Tedi Spalato za pjesmu ‘Fali more drž se kraja’.

­

Atrakcija na festivalu bio je Mladen Grdović , koji je potpuno trijezan za skladbu ‘Dalmacijo ime si mi dala’ primio nagradu za najbolju dalmatinsku pismu, a prve su mu čestitale supruga Brankica i sedmogodišnja kćerkica Sara. I Marijan Ban je dobio priznanje za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbi, a popularni Joško Čagalj Jole – koji je s pozornice odjurio na svadbu zabavljati mladence – osvojio je nagradu za najbolji scenski nastup, koju je u njegovo ime preuzela supruga Ana Čagalj. Jole je, naime, nastupio ocrtan otiscima ruža za usnice i s masnicom na desnom oku, a dok je izvodio pjesmu ‘Ona’ (također od Tončija i Vjekoslave Huljić) na pozornici mu se pridružio prijatelj, Neno Božiković preodjeven u ženu.

Marijana Marinović­

­

Linker
26. travanj 2024 12:35