ODBJEGLI DJANGO

Quentin Tarantino: O ovom filmu razmišljam već deset godina

Quentin Tarantino ponovno je u velikoj formi. S novim filmom ‘Odbjegli Django’ – pričom o oslobođenom robu (Jamie Foxx) koji spašava svoju suprugu iz ruku zloglasnog robovlasnika (Leonardo DiCaprio), koja u hrvatska kina stiže 17. siječnja – proslavljeni 49-godišnji redatelj nije dobio samo film koji je u samo dva tjedna u SAD zaradio više od 100 milijuna dolara, već se i svrstao među favorite za Oscara.

Dugo ste željeli snimiti vestern: što je presudilo da to bude upravo ‘Odbjegli Django’? – O ovom filmu počeo sam razmišljati prije deset godina. Tada još nisam imao priču, ali sam htio snimiti vestern koji se bavi pitanjem ropstva. Nisam znao kako ću spojiti te dvije stvari, no znao sam da će se film zvati ‘Odbjegli Django’. Iako sam se i ovdje malo zaigrao, pa ovo zapravo nije pravi vestern, jer se ne događa na Zapadu, već sredinom 19. stoljeća na jugu Amerike.

Pročitali ste skraćenu verziju razgovora s Quentinom Tarantinom. Cijeli intervju potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 940) ili se pretplatite na PDF.

Linker
19. travanj 2024 20:14