STIL & LJEPOTA

Promjene me uvijek vesele

Napisala Silvija Glavić Stocca Snimio Boris Štajduhar Frizura Diana Džaja za salon Ruža Kerastase Make-up Marija Butković Styling Mladen Radovniković Odjeća Jucca Snimljeno u interijeru modnog salona Prevedello, Kaptol Centar

Kad je o kosi riječ, ja sam tipična klasičarka. Punih dvanaest godina sam je puštala da raste i tek prije nekoliko mjeseci se, teška srca, odlučila na promjenu. No, kosu bojim, jer sam već poprilično sijeda, ali u svoju prirodnu, čokoladnosmeđu nijansu – govori 28-godišnja glumica Helena Minić, koju već drugu sezonu gledamo u HTV-ovim sapunicama domaće produkcije. Za ulogu u serijalu ‘Ljubav u zaleđu’ nije morala mijenjati frizuru i gledali smo je s dugom kosom, do polovice leđa. Međutim, kad je odmah nakon toga dobila jednu od glavnih uloga u ‘Običnim ljudima’, bilo joj je jasno da treba napraviti neke promjene izgleda, kako gledatelji ne bi mislili da je riječ o istom liku.

– Dugo sam razmišljala o bob frizuri. Listala sam modne časopise, proučavala sve moguće varijante boba i divila se mogućnostima transformacije te frizure, što je za mene kao glumicu izuzetno bitno. Sviđale su mi se sve verzije, od prve bob frizure koju je 1909. osmislio pariški frizer Antoine, nadahnut Ivanom Orleanskom, preko bobova iz šezdesetih koje je u modu vratio Vidal Sassoon, Beatlesi i čelična lady mode – glavna urednica američkog Voguea, Anna Vintour. Međutim, nikako nisam mogla skupiti dovoljno hrabrosti za šišanje dok mi to nije sugerirala i stilistica Marija Cvitanović. Tada sam si rekla: ‘Sad ili nikad!’ i konačno to učinila. Svi su pohvalili promjenu, osim moje mame u Puli, koja dan-danas žali za mojom dugom kosom – govori Helena.

Tijekom sedmomjesečnog snimanja sapunice dužina je uvijek trebala biti ista pa su je frizerke podšišavale jednom tjedno. No, šiške, koje je imala na početku, sada su se gotovo izjednačile s dužinom ostale kose, a rasle su gotovo neprimjetno, sakrivene iza atraktivnih vrpci za kosu. Svakodnevna pranja i feniranja veoma su joj isušila vlasi.

– Spašavala sam je raznim maskama za suhu kosu, a otkako je pala zadnja klapa na snimanju ‘Običnih ljudi’, sušim je na zraku, dok preparate za styling koristim samo u iznimnim prigodama. Važno mi je da se kosa odmara pa je nekad ukrotim samo trakom i bez kompleksa takva iziđem do dućana – kaže Helena, dodajući kako je uz bob spontano počela nositi tamniju odjeću, tamni lak na noktima, a na večer uz to obvezno kombinira tamnocrveni ruž te, u posebnim prilikama, nekoliko kapi parfema za kosu Chanel Allure. I tako će biti još neko vrijeme, barem dok ne prođu ispitni rokovi, jer Heleni je ostao još jedan ispit do diplome na Akademiji dramske umjetnosti u Sarajevu. – Jedva čekam da diplomiram – kaže – pa da se ovo ljeto potpuno opustim: jedino što ću na kosu stavljati, bit će maslinovo ulje.

Linker
24. travanj 2024 14:38