PEDIKURA

Pripremite stopala za sandale

Kad je stopalima potreban poseban tretman, na scenu stupaju preparati s benzojevom smolom ili urejom koji uklanjaju sloj po sloj grube kože, dok se za pedikerskim skalpelom poseže samo u iznimnim situacijama.

Mehaničko uklanjanje zadebljanja žiletima za pedikuru zadnje je što treba činiti u njezi osjetljivih i pucanju sklonih peta. Za takvo što sasvim su dovoljne kreme.

Kako i čime njegovati stopala, pročitajte u nastavku.

1. Kupke

Namakanje u mlakoj vodi svaku večer prije spavanja uz dodatak kupki na bazi ružmarina i čajevca opustit će i dezinficirati kožu. A uz malo masaže nestat će i osjećaj teških nogu.

(1) Afrodita Foot Care biljna kupka za noge 24,90 kn, Afrodita (2) Beurer FB20 masažer za stopala 359,99 kn, Emmezeta (3) Bosch PMF-2232 kadica za masiranje 439 kn, Technomarket

2. Kreme

Za sprečavanje tvrde i ispucale kože poželjno je izmasirati noge od prstiju do potkoljenice. Time se potiče cirkulacija pa kreme za omekšavanje obogaćene masnoćama i eteričnim uljima daju bolji rezultat.

(1) Foot Works krema za omekšavanje peta 40 kn, Avon (2) Olival intenzivna krema za stopala 39 kn, dm (3) Bademova krema za stopala 84,70 kn, Müller (4) Hansaplast Velvet Feet intenzivna krema 45 kn, dm

3. Strugalice

Učinak preparata pojačava se dobrim starim trikom: nakon što namažete stopala, obujte pamučne čarape i tako prespavajte.

(1) Scholl Velvet Smooth za njegu 299 kn, Kozmo (2) Foot Scrubbers set za uklanjanje grube kože i masažu 79,90 kn, Oriflame (3) Kamen za pete 17,90 kn, Bipa

Linker
19. travanj 2024 18:32