VJENČANJE U MONAKU

Princezine gorke suze

Naizgled je sve bilo savršeno. Mladenci, Charlene Wittstock i knez Albert od Monaka , prošli su vikend rekli “da” čak dva puta, i kći južnoafričkog trgovca fotokopirkama postala je princeza Charlene od Monaka u spektakularnom vjenčanju koje je minijaturna kneževina slavila puna tri dana uz gala večere, balove i koncerte legendarne grupe Eagles i francuskog glazbenika Jean-Michela Jarrea.

Ali ni vatromet koji je rasvijetlio nebo nad Monakom, ni veličanstvena svadbena torta s pet katova, na kojoj se, u čast novoj princezi, našao i južnoafrički cvijet proteus i koju su mnogi smjesta proglasili “najvećom na svijetu”, ni banket koji su na terasi Opere Garnier priredili slavni chef Alain Ducasse i njegovih 350 pomoćnika nisu uspjeli potisnuti nelagodan osjećaj da u cijeloj paradi nešto nedostaje, baš kao što ni bijeli veo nije uspio sakriti mladenkine suze dok je prilazila oltaru gdje ju je bezizražajna lica čekao budući suprug.

TKO JE SVE DOŠAO NA VJENČANJE KNEZA ALBERTA

Nedostajalo je ono glavno, čega je bilo napretek na sličnom nedavnom vjenčanju, kad je pučanka Kate Middleton postala princeza Catherine od Cambridgea – ljubav i uzajamno povjerenje.

Jer više nije tajna da su do 33-godišnje Charlene nedugo prije vjenčanja došle neke vrlo neugodne glasine o budućem mužu, što ju je tako potreslo da je pokušala pobjeći iz Monaka čak tri puta, jednom neposredno prije svadbe, pa vjenčanja ne bi ni bilo ­da joj službenici palače Grimaldi nisu doslovce konfiscirali putovnicu.

Da stvar bude još gora, na sam dan građanskog vjenčanja nesretna bivša plivačica saznala je i da su glasine istinite te da se Albert mora podvrgnuti DNK analizi kako bi se utvrdilo je li doista otac još dva izvanbračna djeteta, oba začeta kad je već debelo bio u vezi s njom. Ne baš bajkovit početak bračnog života jedne princeze.

­Marta Štoos

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijelu priču o pozadini vjenčanja kneza Alberta od Monaka i Charlene Wittstock pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 861) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
27. travanj 2024 03:25