KRALJEVSKA BEBA

Princ William u bolnici uz Catherine očekuje porod

Očekivani termin poroda vojvotkinje od Cambridgea je 13. srpnja pa se princ William oslobodio svih dužnosti i uz svoju suprugu u bolnici iščekuje rođenje njihovog prvog djeteta. Britanski kraljevski par nada se da prirodnom porodu.

Djetetu će pomoći da dođe na svijet Marcus Setchell, službeni ginekolog britanske kraljice Elizabete II. od 1990. godine koji je liječio Catherine od jakih mučnina početkom trudnoće te je odgodio svoj odlazak u mirovinu samo kako bi ju baš on porodio.

– Cijela obitelj je uzbuđena, no prije svega to je veliki događaj za Williama i Kate te su se svi potrudili da prođe što lakše. Rođenje novog djeteta u kraljevskoj obitelji važan je događaj i za cijelu monarhiju – rekao je britanskom Mirroru izvor blizak obitelji.

No, ako vojvotkinja ne rodi danas – a porod se rijetko događa baš na očekivani termin – princ William se vraća protokolarnim dužnostima i 14. srpnja će s princom Harryjem igrati humanitarni meč pola. Ipak, neće se previše udaljavati jer, kako je prenio izvor blisak kraljevskoj obitelji, želi biti prisutan na porodu bez obzira na sve.

Princ William i vojvotkinja Catherine nisu željeli otkrivati spo djeteta, odnosno tvrde da ga ne znaju. Kakogod bilo, s obzirom da su pravila naslijeđivanja nedavno promijenjena, dijete će biti treće na redu da naslijedi britansko prijestolje, nakon princa Charlesa i princa Williama.

Linker
19. travanj 2024 07:50