Sipa/Cropix / SIPA
SUOSJEĆA SA SIROČADI

Princ Harry na rubu suza

Princ Harry (29) nedavno je opisao emotivan susret koji je doživio za vrijeme posjeta jednom brazilskom sirotištu u koji su smještena djeca koja su izgubila svoje roditelje zbog droge, nasilja ili zatvora.

Princ je rekao kako je s njima želio podijeliti svoje iskustvo gubitka majke kada su mu dvije sestre ispričale da ih je baka zbrinula nakon što im je otac završio u zatvoru zbog droge, a majka je ubijena.

– Neke priče koje sam čuo od djece u sirotištu dovela su me do ruba plača, ali osmjesi na njihovim licima pokazali su mi pozitivan učinak zajednice u kojoj stanuju – rekao je princ Harry.

Iako vrlo rijetko priča o smrti svoje majke, princeze Diane, koja je poginula u prometnoj nesreći 1997. godine u Parizu, želio je učiniti nešto za njih i utješiti ih svojim iskustvom, ali tada je shvatio koliko je njihovo iskustvo teže i puno drugačije od njegovog.

– Preplavile su me emocije za vrijeme posjete. Nikada nisam plakao u javnosti, ali ovoga puta bio sam jako blizu toga – rekao je princ Harry i dodao kako su ga priče te djece zaprepastile.

Princ se trenutačno nalazi se na turneji u Brazilu, gdje obavlja brojne dužnosti i protokolarne obaveze.

Linker
19. travanj 2024 22:16