Denis Jerkovic / Cropix
OPRAŠTAJU SE

Prijatelji i kolege glazbenici potreseni iznenadnom smrću Kemala Montena

Tužna vijest o smrti sarajevskog kantautora potresla je brojne njegove prijatelje i kolege glazbenike, koji ne mogu vjerovati da ga više nema.

– Mogu samo reći da se osjećam prazno. Izgubio sam nekoga čiji gubitak cijeli život neću prežaliti. Uvijek sam govorio da je Kemo dio moje obitelji – izjavio je Boris Novković, kojeg je s Kemalom Montenom povezivala i zajednička strast prema glazbi.

Danijelu Martinović vijest je potpuno iznenadila jer nije znala da je poznati pjevač u bolnici.

– Saznala sam najgoru moguću vijest. Još se nisam oporavila od šoka – izustila je poznata pjevačica.

Njegov dugogodišnji prijatelj Arsen Dedić priznao je da ne može pojmiti da je Kemal preminuo.

– Bio je jedan od najboljih prijatelja u mom životu. Bio je moj mlađi brat, 10 godina mlađi od mene. Prijateljevali smo od njegova djetinjstva, stvarali divnu glazbu zajedno – izjavio je Arsen.

Brojni pjevači oprostili su se od dragog kolege i putem društvenih mreža, većinom s objavom neke od njima najdražih Kemalovih pjesama.

Nina Badrić na svom je Twitteru uz video live izvedbe njegove pjesme Sarajevo ljubavi moja napisala ˝Počivali u miru Gospodine Monteno˝, a od sarajevskog glazbenika oprostio se i Zdravko Čolić objavivši njegovu pjesmu Dušo moja.

– Nažalost otišao je još jedan veliki umjetnik i prijatelj u tišini. Živio je skromno i sa puno ljubavi i razumijevanja prema svima oko sebe. Dragi Kemo počivao u miru. Iskrena sućut obitelji. Hvala ti na svemu prijatelju – napisao je Tony Cetinski na svojoj Facebook stranici, a Vanna se prisjetila njegovog prvog koncerta u Lisinskom.

– O, kakva žalosna vijest! Kakav jedinstven glas, kakav jednostavan i drag čovjek… nikada neću zaboraviti njegov prvi koncert u Lisinskom nakon što se uspio probiti iz ratnog Sarajeva. Sandi i ja smo sjedili na stepenicama između redova samo da bi ga čuli i vidjeli…Neću zaboraviti naš zajednički koncert pred Badnjak, u splitskom HNK kao i brojne druge susrete. Zbogom dragi, dobri Kemo! – napisala je Vanna.

Počast sarajevskoj legendi odala je i Severina:

Linker
25. rujan 2022 15:22