ARHIVA
TUŽNA VIJEST

Preminuo Joe Cocker - istinska zvijezda, ali dobar i skroman čovjek

Svjetski mediji prenijeli su tužnu vijest kako je slavni pjevač preminuo u 71. godini života nakon duge i teške borbe sa zloćudnim oblikom raka pluća.

– Biti će nemoguće ispuniti prazninu u našim srcima – izjavio je nakon smrti Joea Cockera njegov agent Barrie Marshall i dodao kako je Joe bio istinska zvijezda, ali dobar i skroman čovjek koji je volio nastupati.

– Tko god ga je ikada vidio uživo nikada ga neće zaboraviti – zaključio je Barrie.

Glazbenu karijeru slavni pjevač započeo je već s 15 godina, a prvi veliki hit imao je obradom pjesme With a Little Help from My Friends, na kojoj mu je gitaru svirao legendarni Jimmy Page.

Početkom 70-ih Joe je imao ozbiljnih problemi s drogom i alkoholom koji su mu usporili karijeru, a 80-ih i 90-ih se ponovno vratio zahvaljujući nekolicini iznimno uspješnih hitova.

Zanimljivosti

  • Pjesma koju je otpjevao u duetu s Jennifer Warnes Up where We Belong nagrađena je Oscarom
  • Prošle godine na turneji je oborio sve vlastite rekorde po prodaji ulaznica, a album mu je bio najprodavaniji u Njemačkoj
  • Karijeru je započeo tako što je danju radio na benzinskoj postaju, a noću pjevao u klubu
  • Pjevač i članovi benda 1972. uhićeni su u Australiji zbog posjedovanja marihuane i naređeno im je da u roku od 48 sati napuste tu zemlji, nakon čega je Joe dobio nadimak The Mad Dog
  • U svojoj karijeri izdao je 23 albuma, a posljednji koncert održao u lipnju ove godine u Londonu
Linker
24. travanj 2024 12:11