PRERANI ODLAZAK

Preminula je Helga Vlahović

Legendarna televizijska voditeljica Helga Vlahović Brnobić preminula je u 68. godini života, objavio je teletekst HRT-a, a prenio Jutarnji list .

Legendarna TV voditeljica, kojoj je prije tri godine dijagnosticiran karcinom maternice, nedavno je završila na liječenju u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici.

Helga Vlahović Brnobić zaposlila se na Zagrebačkoj radioteleviziji davne 1964. godine dok je studirala njemački i engleski jezik te povijest umjetnosti. Zbog posla je odustala od studija, a dvije godine kasnije postaje voditeljica raznih zabavno-glazbenih emisija, kao što su bili TV Magazin i druge emisije s glazbenim temama.

Najteža bitka Helge Vlahović

Od 1972. godine vodila je jutarnju emisiju ‘ Jugoslavijo, dobar dan’, a neki gledatelji će se prisjetiti i ‘ Jadranskih susreta’ s kojih je izvještavala od 1978. do 1980. godine.

Vodila je i emisije ‘ Beč pozdravlja Zagreb, Zagreb pozdravlja Beč’ te ‘ Dubrovnik-Stuttgart’, koje je organizirala 1984. i 1988. godine, a namijenjene su bile hrvatskim gasterbajterima. Zajedno s Oliverom Mlakarom 1990. godine vodi Euroviziju u Zagrebu. Svake Nove godine Helga Vlahović prenosila je poznati koncert Bečke filharmonije s uvijek novim i zanimljivim podacima o obitelji Strauss.

Devedesetih godina radi na Hrvatskoj radioteleviziji, a do 1995. godine glavni je TV voditelj ratnog informativnog programa. Godinu dana kasnije započinje emisiju ‘ Govorimo o zdravlju’. Godine 2006. odlazi u mirovinu, nakon 42 godine rada na televiziji.

Helga Vlahović je za sobom ostavila dvije kćeri, Renee i Karlu.

Originalni tekst pročitajte OVDJE

Linker
27. travanj 2024 15:25