HRVATSKI DIZAJNERI

Predstavljen projekt Fashion.hr Industrija

Projekt Fashion.hr Industrija, koji za cilj ima oživjeti industriju i povezati je sa hrvatskim dizajnerima, predstavljen je jučer na zagrebačkom Velesajmu. Uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, Fashion. Hr. Industrija poslužit će kao glavna poveznica i vitalni inicijator dugoročne i jedinstvene suradnje između poznatih domaćih dizajnera i tvornica tekstilne, kožarske, obućarske industrije, kao i industrije satova.

Uspješna dizajnerska imena koja već kao što su Zoran Mrvoš, Ivica Klarić, Igor Galaš, Robert Sever, Juraj Zigman i Anamaria Ricov postati će pioniri u oživljavanju te industrije zahvaljujući ekskluzivnim suradnjama sa industrijskim divovima kao što su: RIO Riječka industrija odjeće d.o.o. Rijeka, MK Arena d.o.o. Pula, San Peter d.o.o. Ludbreg, Bambi d.o.o. Varaždin i Marli d.o.o. Zagreb.

Pret-a-porter kolekcije i posebne modne linije pod markom projekta Fashion.hr Industrije biti će predstavljene dva puta godišnje na zagrebačkoj modnoj manifestaciji Fashion.hr za sezone proljeće-ljeto i jesen-zima.

– Naše tvornice imaju sve potrebne ljudske i tehničke resurse dok isti faktori kronično nedostaju talentiranim dizajnerima. Na ovaj način ova slavna „hrvatska modna šestorka“ udahnuti će novi život domaćim tekstilcima i svojim kreativnim vodstvom napokon pokrenuti puno­krvnu pret-a-porter revoluciju. Moda ne smije i ne može ovisiti isključivo od jednog do drugog modnog događanja i vrijeme je da se jasno postave granice i ciljevi ne samo za generaciju koja sada djeluje u modi već i za mlade talente koji dolaze – izjavio je Vinko Filipić, direktor Fashion.hr koncepta i inicijator projekta Fashion.hr Industrija.

Linker
20. travanj 2024 06:29