iStock
SUPROTNO UVRIJEŽENOM MIŠLJENJU

Pravi razlozi zbog kojih se muškarci odlučuju na brak

Iako postoje određeni stereotipi da se muškarci odlučuju skrasiti samo kada ih okolina na to pritisne (svi njihovi prijatelji su već oženjeni, djevojka bi se željela vjenčati, roditelji pitaju za unučad), čini se da u većini slučajeva to ipak nije tako.

Suprotno uvriježenom mišljenju muškarci se odlučuju na brak iz drugih razloga – skupina muškaraca iskreno je navela svoje razloge za ženidbu koji su malo romantičarske, malo racionalne prirode, ali svakako daleko od nekih tipičnih predodžbi.

1. Brakom se najkonkretnije izražava ljubav prema ženi – namjera muškarca da stupu u brak sa svojom odabranicom prema njegovu mišljenju najveći je odraz njegovih ozbiljnih namjera to jest njegove ljubavi.

2.. Brakom žena koju vole postaje njihova obitelj. Muškarci često žele da stvari budu formalne pa da žena koju vole i službeno bude njihova obitelj.

3. Brak štedi novac. Zajednički život i udruživanje sredstava zasigurno smanjuju životne troškove pa muškarci dijelom na brak gledaju i iz racionalne perspektive.

4. Život u dvoje je puno lakši. Muškarci vole kada se imaju na koga osloniti, kome se vratiti kući, ali i kada se imaju za koga brinuti i dokazati koliko su oni veliki i snažni.

5. Ne žele izgubiti najbolju stvar koja im se dogodila u životu. Kada su sigurni da su našli pravu partnericu za sebe muškarci se žele osigurati da im je netko ne preotme.

Linker
27. travanj 2024 20:44