CRO-A-PORTER

Povratak modnog dvojca Fjaba

Nakon predstavljanje kolekcije i modne revije održane 24. veljače na londonskom Fashion Weeku modni dvojac Fjaba, sestre Ida i Mirna Litović i splitski dizajner Tonči Meštrović poznatiji pod modnim imenom Sin Factory, svoju zajedničku kolekciju za jesen-zimu 2011./2012. naziva «Peek-a-boo» predstavit će na zagrebačkom HTC Cro A Porter-u.

Modna simbioza dva hrvatska brenda vođena je zajedničkom idejom o nadasve elegantnoj, ali i «znatiželjnoj» ženi koja ne ustupa pred zadanim granicama. Modni tim u ovoj priči dao se u potragu za novim materijalima i tehnikama koje do sada nisu koristili u svojim prethodnim kolekcijama.

Sestre Ida i Mirna Litović kreativni su dvojac koji stoji iza modnog imena Fjaba. Svoju modnu bajku počele su pričati odavno kroz grafički i modni dizajn, a u korice u obliku prve velike kolekcije profesionalno su je uvezale 2006. godine i odlučile se predstaviti široj publici na vodećem hrvatskom modnom događaju Cro A Porter.

“Nisam modni kreator ni dizajner, mislim da sam samo kreativac…” reći će za sebe modni dizajner Tonči Meštrović.Na pragu punoljetnosti put ga je odveo u London pa u Milano, gdje je osnovao vlastiti brand Sin Factory s istoimenim alternativnim dućanom. Nakon 15 godina inozemstva vraća se u rodni Split, a publici se predstavio m revijom na Cro A Porteru u proljeće prošle godine.

Linker
18. travanj 2024 16:08