JOHNNY DEPP

Postao ozloglašeni kriminalac

Johnny Depp (45) glumi slavnog američkog pljačkaša banaka Johna Dillingera u filmu “Public Enemies” redatelja Michaela Manna. Među ostalom zvjezdanom ekipom su i britanski glumac Christian Bale, koji glumi policajca u lovu na razbojnika, te francuska oskarovka Marion Cotillard kao njegova ljubavnica.

Film je baziran na istinitoj priči koja se zbiva u eri Velike depresije, kada je gangster Dillinger postao svojevrsni Robin Hood pljačkajući imućne bankare, i time zaradio poštovanje obespravljenih radnika (iako s njima nije, poput slavnog britanskog šumskog razbojnika, nakon pljačke dijelio profit, već ga zadržavao za sebe).

Sudeći po prvim scenama iz filma koji romantizira Dillingera kao antiheroja, filmaši su uspjeli uhvatiti specifičnu atmosferu razdoblja tadašnje gospodarske krize, koju su “uljepšali” prizorima klasičnih vozila iz tog perioda. Američka premijera najavljena je za 1. srpanj kad ćemo vidjeti zvijezdu filmova “Edward Škaroruki”, “Arizona Dream” i “Cry Baby” u jednoj od njegovih “klasičnijih” uloga – nakon niza portretiranja ekscentričnih osobenjaka koje su ga i proslavile.

Gordana Kolanović

Linker
20. travanj 2024 07:52