/ Lins/X17online.com
DVIJE DIVE

Poslušajte kako je Beyonce obradila hit Amy Winehouse

Svetogrđe ili pun pogodak? Mišljenja su podijeljena nakon što je s novim foršpanom za film „Veliki Gatsby“ napokon otkriveno kako to zvuči kada Beyonce pjeva veliki hit „Back To Black“ pokojne Amy Winehouse, ali sasvim je sigurno da će, baš kao i film, novi singl pjevačke dive privući golemu pažnju publike.

Već se dugo šuškalo da Beyonce priprema tu obradu i to uz pomoć repera Andrea 3000, no pjesma je pomno skrivana sve do jučerašnje premijere nove najave filmske ekranizacije slavnog romana F. Scotta Fitzgeralda. U foršpanu se čuje samo petnaestak sekundi pjesme, no i to je dovoljno da se primijeti kako će njezina verzija biti razbarušenija. Poveznica 31-godišnje pjevačice i filma „Veliki Gatsby“ je i njezin suprug, glazbenik Jay-Z, koji je izvršni producent visokobudžetnog spektakla.

Filmu „Veliki Gatsby“ pripala je čast da 15. svibnja otvori Filmski festival u Cannesu i to uz veliki presedan. Naime, Cannes je dosad uvijek inzistirao da se festival otvori filmskom premijerom, no u ovom slučaju distributer Warner Bros. odlučio je u američka kina krenuti čak pet dana ranije, 10. svibnja, a u ostatku svijeta, pa i u Hrvatskoj, gledatelji će film moći pogledati već dan nakon festivalske premijere.

U glavnim ulogama pojavljuju se Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan i Tobey Maguire, a redatelj je Australac Baz Luhrmann, koji je i inače poznat po spajanju filma i glazbe. U svojoj verziji „Romea i Julije“ iz 1996. godine iskoristio je veliki hit grupe Cardigans „Lovefool“, a za „Moulin Rouge“ snimljen je hit singl “Lady Marmalade”, koji su izvodile Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mýa i Pink. Uz Beyonce, u „Velikom Gatsbyju“ moći će se čuti i glazba Lane Del Rey, Florence and the Machine, Bryana Ferryja i drugih izvođača.

Pjesma „Back To Black“ jedan je od najuspješnijih singlova s istoimenog albuma pokojne Amy Winehouse, koja je preminula 23. srpnja 2011. u Londonu.

https://www.youtube.com/watch?v=vuQhprtLJ3k

Linker
24. travanj 2024 15:07