Tomislav Serdar/ Hanza Media
UZ OBLJETNICU SMRTI KRALJA FUNKA

Poslušajte 5 najvećih hitova Dine Dvornika!

Na današnji dan prije osam godina napustio nas je Dino Dvornik, jedan od najvećih glazbenih inovatora ne samo u Hrvatskoj, već u čitavoj regiji.

Njegova glazba uvijek je, i u svakom smislu, bila korak ispred, pratio je svjetske trendove i, za razliku od mnogih, na vrijeme se na njih uključivao. Ponekad ih je čak i predviđao. Uvijek je je bio originalan i jedinstven, svoj bez obzira na sve. Njegova je glazbena ostavština bogata riznica materijala za proučavanje i uživanje, riznica iz koje teško izdvojiti samo pet vrhunaca, ali mi smo ipak pokušali. To, naravno, ne znači da ne možete dalje i sami malo istraživati.

“Zašto praviš slona od mene”

Prvi album koji se zvao jednostavno “Dino Dvornik“ iznjedrio je nekoliko svevremenskih hitova i danas vjerno svjedoči zašto su Dinu Dvornika prozvali domaćim kraljem funka. Za pjesmu “Zašto praviš slona od mene“ tekst je napisao Zlatan Stipišić Gibonni. Po jednoj anegdoti navodno je Dini pokazao tekst, a Dino se oduševio. Tada mu je Gibonni rekao da ga slobodno uzme, ali da nikome ne smije reći od koga ga je dobio.

Linker
20. travanj 2024 10:54